skip to Main Content
Pjimage (1)

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά πράσα 
1/2 κιλό φέτα 
1 ματσάκι άνηθο 
1/2 ποτήρι λάδι 
Αλάτι πιπέρι
1 αυγό 

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

1/2 κιλό αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
1 ποτήρι νερό 
4 κουταλιές λάδι 
2 κουταλιές λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα Τα κόβουμε κομματάκια  Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα πράσα τον άνηθο τη φέτα το λάδι το αυγό αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε καλά
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη ζύμη
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι το νερό το λεμόνι το λάδι και το λεμόνι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν και πλάθουμε την ζύμη
Αφήνουμε λίγο να ξεκουραστη σκεπασμένη
Κατόπιν ανοίγουμε το φύλλο 
Παίρνουμε ένα ταψί το λαδώνουμε και το αλευρώνουμε τοποθετούμε μέσα το ένα φύλλο
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα υλικά που έχουμε ετοιμαση Κατόπιν τοποθετούμε το άλλο φύλλο
Ραντίζουμε με 3-4 κουταλιές λάδι και 3-4 κουταλιές νερό Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
30 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top