skip to Main Content
Pjimage

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ

5 αβγά

10 κουταλιές αλεύρι

10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 βιταμ παρά ενα δάκτυλο

1 φλυτσανι γάλα 1 κουβερτούρα

2 κουταλιές  κακάο

2 και 1/2 κουταλιές της σούπας άχνη

3 κουταλάκια μπεκιν παουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη

Σε ενα κατσαρολακι λιώνουμε το βιταμ το γάλα τις δυο κουταλιές κακάο και τη ζάχαρη

Αφού λιώσουν τα ρίχνουμε στη λεκάνη και προσθέτουμε τις δέκα κουταλιές αλεύρι και το μπεκιν

Τα αδειάζουμε σε δυο ταψάκια που έχουμε βουτυρωμένα πασπαλισμένα με αλεύρι και ταψηνουμε

Σε ενα κατσαρολακι ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο το ενα φλυτσανι γάλα και την κουβερτούρα με 2μιση κουταλιές άχνη Αφού τα ψήσουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν

Ενώνουμε τα δυο κέικ με τη σοκολάτα και την υπόλοιπη την περιχυνουμε απο πάνω

Ψήνουμε τα δυο κέικ στους 180βαθμους ανάλογα με το φούρνο

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
30 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top