skip to Main Content
Pjimage

ΤΟΥΡΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ

750γρ  σαβαγιαρ
1 και 1/2  βιταμ
6 αυγά
1 γάλα εβαπορέ
1 κουτί σαντιγί
1/2 κιλό άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
3 κουταλάκια νεσκαφε 
1 φλυτσανα αμύγδαλα αλεσμένα
Λίγη τρούφα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κτυπάμε ένα κουτί σαντιγί με ένα ποτήρι άχνη και τη βάζουμε στο ψυγείο Βάζουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάμε
Σπάμε ένα ένα τα αυγά μόνο τους κρόκους και ένα ασπράδι
Όταν χτυπήσουμε καλά θα πάρουμε τη σαντιγί και θα την ρίξουμε μέσα και θα αφήσουμε λίγη για την γαρνιτούρα
Τα χτυπάμε καλά και ρίχνουμε μέσα τον νεσκαφε τριμμένο και μετά το βάζουμε στο ψυγείο.
Σε ένα μπωλ βάζουμε το γάλα με διάφορα ποτά και βρέχουμε τα σαβαγιαρ με το γάλα
Τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο ρίχνουμε τη ζύμη και το τριμμένο αμύγδαλο και επαναλαμβανουμε το ίδιο
Στο τέλος βάζουμε τη σαντιγί που έχουμε κρατήσει
Την στρώνουμε καλά και ρίχνουμε από πάνω και την τρούφα

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top