skip to Main Content
Pjimage

ΤΥΡΑΜΙΣΟΥ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ

2 Κρέμες γάλακτος μικρές η μια μεγάλη

2 Πακέτα σαβαγιαρ

600 γρ τυρί Φιλαδέλφεια

2 Κρόκους 

2 Στικακια βανίλια

1 φλυτσανι τσαγιού ζάχαρη

2 κουταλάκια κοφτά νες καφέ

1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ η λίγο ούζο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (αφού πρώτα την βάλουμε για λίγο στην κατάψυξη) μεχρι να δέση και τη βάζουμε στο ψυγείο

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη τις βανίλιες και το τυρί   ( όχι πολύ ώρα ) 

Προσθέτουμε λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει και χτυπάμε για πολύ λίγο μεχρι να ανακατευθούν καλά τα υλικά 

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 και 1/2  ποτήρια νερό με 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη το κονιάκ και το νες καφέ

Βουτάμε τα σαβαγιαρ στο υγρό και τα τοποθετούμε στο πυρέξ 

Στρώνουμε απο πάνω τη μισή κρέμα και επαναλαμβανουμε το ίδιο με δεύτερη σάρωση σαβαγιαρ και κρέμα

Τελειώνουμε με κρέμα και βάζουμε απο πάνω κακάο λίγη σκόνη απο κακάο

Βάζουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
30 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top