skip to Main Content
28161774 2008003266190376 4687771188153453547 O (Copy)

ΜΠΟΜΠΟΤΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΟ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

« ΜΠΟΜΠΟΤΑ » το σαρακοστιανό γλυκό της Κεφαλονιάς

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ – ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ 

ΤΑ ΥΛΙΚΑ 

 1 κιλό και 250 γραμμάρια αλεύρι καλαμποκιτικο,

(προαιρετικά : αν θέλουμε να γίνει προς το κέικ το γλυκό μας, βάζουμε 1 κιλό αλεύρι καλαμποκιτικο και 250 γραμμάρια φαριναπ),

2 ποτήρια του νερού ζάχαρη, 1 πορτοκαλί το χυμό και το ξύσμα, 1 ποτήρι του νερού λάδι, 2 κουτάλια της σούπας κανέλα,

2 κουτάλια της σούπας μέλη, 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ, 250 γραμμάρια σταφίδα μαύρη, 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα, και ζεστό νερό όσο πάρει. 

Εκτέλεση

Σε ένα μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, τη Ζάχαρη, την κανέλα, το κονιάκ, το μέλι, το ξύσμα από το πορτοκαλί, και το χυμό από το πορτοκαλί που μέσα έχουμε διάλυση τη σόδα και ανακατεύουμε, ρίχνοντας σιγά-σιγά το ζεστό νερό (όσο πάρει) ώστε το μείγμα μας να γίνει χυλός όπως το κέικ.

 Σε ένα πιάτο βάζουμε τη σταφίδα και την αλευρώνουμε. 

Στη συνέχεια τη ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε. 

Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 C μόνο από κάτω, για περίπου μια ώρα και κάτι, (ανάλογα το φούρνο). 

Όταν ξεφουρνίσουμε την αφήνουμε να κρυώσει και προαιρετικά πασπαλίζουμε με κανέλα η λίγο ξύσμα πορτοκαλιού, και σερβίρουμε. 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
30 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top