skip to Main Content
Pjimage (3)

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ

300 γρ ψίχα ψωμί

1 μπουκάλι γάλα

250γρ μπισκότα Μιράντα

250γρ σταφίδες ξανθές

100γρ σταφίδες μαύρες

250γρ ζάχαρη

4 αυγά

Ξύσμα απο λεμόνι και πορτοκάλι

1/2κιλο φρουι γλασέ

200γρ καρύδια και αμύγδαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε 4 με 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη με λίγο νερό μεχρι να πήξη για να καραμελωσουμε τη φόρμα

Μετα κόβουμε το ψωμί και τα μπισκότα σε κομματάκια

Παίρνουμε μια λεκάνη και τα ρίχνουμε μεσα

Προσθέτουμε τις σταφίδες τα αμύγδαλα και τα καρύδια αφού πρώτα τα έχουμε αλέσει

Κόβουμε και τα φρουι γλασέ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί 

Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεστανη καλά

Στο μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αυγά να χτυπηθούν καλά μαζί με το ξύσμα απο το λεμόνι και το πορτοκάλι

Παίρνουμε μια φόρμα μεγάλη για κέικ αφού την έχουμε καραμελωση απο πριν

Ρίχνουμε μεσα τα κομμένα υλικά και τα στρώνουμε καλά

Στα χτυπημένα αυγά με τη ζάχαρη ρίχνουμε μεσα και το γάλα ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε μεσα στη φόρμα

Παίρνουμε ενα μεγάλο ταψί βάζουμε μεσα τη φόρμα με τα υλικά και γεμίζουμε νερό μεχρι τη μέση της φόρμας

Ψήνουμε σε μπεν μαρι για 40 με 50 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top