skip to Main Content
Pjimage (1)

ΑΧΛΑΔΙ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μικρά αχλάδια

1 λεμόνι

3 φλυτσ τσαγιου νερό

200 γρ γλυκόζη και χυμό 1 λεμονιού

Ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε τα αχλάδια και αφαιρούμε τα κουκούτσια Τα ρίχνουμε ενα ενα μεσα σε νερό με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και όταν αρχίζει να βράζει βάζουμε μεσα τα αχλάδια

Τα σκεπάζουμε και τα βράζουμε σιγά σιγά για 10 λεπτά Κατόπιν ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη φλούδα απο το λεμόνι 

Τα βράζουμε για 15 λεπτά και τα αφήνουμε στη κατσαρόλα για ενα βραδυ

Την άλλη μέρα προσθέτουμε τη γλυκόζη και το χυμό λεμονιού και βράζουμε μεχρι να δέση

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top