skip to Main Content
Pjimage

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ

3 Ερμολ

1 και 1/2  κουτί γάλα ζαχαρούχο

3 πακέτα Σαβαγιαρ

5  Κουταλιές της σούπας  κακάο

Λίγο κονιάκ

250 – 300 γρ  Καρύδια

7-8  κουταλιές  σούπας  ζάχαρη

1 βαζάκι γλυκό του κουταλιού οτι θέλουμε

1 Φακελάκι τρούφα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα 3 ερμολ καλά και ρίχνουμε μεσα το γάλα σιγά σιγά και χτυπάμε όλα μαζί

Στη συνέχεια σε ενα κατσαρολακι βάζουμε μεσα το κακάο με 2-3 ποτήρια νερό και βράζουν ρίχνουμε και λίγο κονιάκ για άρωμα

Αφού βράσουν αφήνουμε λίγο να κρυωση

Σε ενα τηγάνι ρίχνουμε μεσα τα αλεσμένα καρύδια με τη ζάχαρη για να καραμελώσουν σε σιγανή φωτιά

Προσοχή να μην τα κάψετε πολύ γιατί πικρίζουν

Παίρνουμε ενα πυρέξ τετράγωνο  η ταψάκι και τοποθετούμε τα σαβαγιαρ τα οποία έχουμε βουτήξει στο κακάο  Στρώνουμε σαβαγιαρ κρέμα και γλυκό του κουταλιού

Επαναλαμβανουμε τις στρώσεις

Στο τέλος βάζουμε απο πάνω τη σαντιγί λίγα καρύδια και τρούφα 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
30 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top