
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ
ΥΛΙΚΑ
250γρ βούτυρο γάλακτος
300 γρ ζάχαρη
4-5 αβγά
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
5 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά μπεκιν παουντερ
360 γρ αλεύρι
Λίγο κονιάκ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
3-4 κουταλιές ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και μετα ρίχνουμε τα αβγά χτυπημένα χωριστά
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ
Στο χυμό του πορτοκαλιού ρίχνουμε το μπεκιν και το ανακατεύουμε και μετα ρίχνουμε και το αλεύρι
Ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί Νο 30
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους βαθμούς για κέικ ανάλογα με το φούρνο
Ζεσταίνουμε το χυμό με τη ζάχαρη ρίχνουμε το σιρόπι στη πιτα μόλις τη βγάλουμε απο το φούρνο
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ