
ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κυδώνι
1 ποτήρι ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 Χυμό λεμονιού
2 κλωνάρια αρμπαρόριζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και βράζουμε για 10λεπτα
Μετα ρίχνουμε μεσα το τριμμένο κυδώνι
Το βράζουμε σιγά σιγά μεχρι να δέσει τέλος ρίχνουμε μεσα το λεμόνι και την αρμπαρόριζα και το τελειώνουμε
Το αφήνουμε να κρυωση και το βάζουμε σε βαζάκια
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ