
ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι γιαούρτι
3 κουταλάκια μπεκιν
2 ποτήρια ζάχαρη
3 μισή ποτήρια αλεύρι
6 αβγά
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 στικακη βανίλια
1 πακέτο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δουλεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα αβγά το ξύσμα πορτοκαλιού
Μετα ρίχνουμε το αλεύρι με το μπεκιν τα κτυπάμε όλα μαζί
Ρίχνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο
Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει
Το βγάζουμε απο τη φόρμα και ρίχνουμε άχνη ζάχαρη
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ