
ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
6 κροκαδια αβγών
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
6 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
1 κομματάκι βούτυρο σαν καρύδι
400γρ φύλλα κρούστας
Ξύσμα λεμονιού
1 βανίλια
1/2 φλιτζάνι τσαγιού περίπου λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
ΣΙΡΟΠΙ
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτσανι τσαγιού νερό
1/2 λεμόνι το χυμό του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μεχρι το μιγμα να πήξη
Αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει
Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε βουτυρωμένο ταψί ενώ αλείφετε το καθένα με το λιωμένο βούτυρο .
Βάζετε μεσα τη κρέμα και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα τα φύλλα τα οποία αλείφετε επίσης με βούτυρο
Χαράζετε το γαλακτομπουρεκο και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45λεπτα
Βράζετε τη ζάχαρη το νερό και το χιμώ λεμονιού επί 10λεπτα
Αφήνετε να κρυωση λίγο και το ρίχνετε στο χλιαρό γαλακτομπουρεκο
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ