
ΜΠΟΜΠΟΤΑ ΚΕΙΚ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ
ΥΛΙΚΑ
500γρ καλαμποκαλευρο
1 ποτήρι καλαμποκελαιο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
400γρ καρότα χονδροκομενα
3 με 4 αβγά
1 φακελάκι μπεκιν
1 ποτήρι καρύδια αλεσμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε στο μίξερ το λάδι το νερό το χυμό τη ζάχαρη
Κατόπιν ρίχνουμε το αβγά ενα ενα και ανακατεύουμε
Μετα ρίχνουμε στα υλικά τις σταφίδες και τα καρύδια
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το καλαμποκαλευρο και το μπεκιν
Ανακατεύουμε τα υλικά μεχρι να γινη μια απαλή και όχι πολύ ρευστή ζύμη
Μετα τα καρότα τα τριμμένα Βουτυρώνουμε ενα ταψί Ν ο 28
και ρίχνουμε το μιγμα
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60λεπτα ανάλογα με το φούρνο
Μετα το ψήσιμο αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε άχνη
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ