
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΝΕΛΑΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ
ΥΛΙΚΑ
800γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κουτ γλ μπεκιν
1κουτ γλ σόδα σε σκόνη
2κουτ γλ κανέλα
Μισό και λιγότερο κουταλάκι γλ μοσχοκάρυδο
190γρ ζάχαρη
100 γρ χυμός πορτοκαλιού
100γρ ανθρακούχο νερό σόδα
150γρ ελαιόλαδο
2κουτ σούπας κονιάκ
Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι το μπεκιν τη σκόνη σόδας την κανέλα και το μοσχοκάρυδο
Σε αλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού το ανθρακούχο νερό σόδα το ελαιόλαδο το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού μεχρι η ζάχαρη να λιώσει και να ενωθούν τα υλικά
Σταδιακά ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού συνεχίζοντας το ανακάτεμα αρχικά με το μίξερ και μετα με το χέρι καθώς το μείγμα θα σφίγγει να φτιάξουμε μια ζύμη εύπλαστη και λεία
Προθερμαινουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Στρώνουμε ενα μεγάλο ταψί λαδόκολλα
Πλάθουμε κουλουράκια στρογγυλά η κοτσιδακια και τα τοποθετούμε στο ταψί σε απόσταση μεταξυ τους
Τα ψήνουμε 20λεπτα μεχρι να ροδίσουν
Βγαίνουν περίπου 30 με 35 κομμάτια
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ