skip to Main Content
D33fe167a4ff64f56b427d4bc74be9a3 (Copy)

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΝΕΛΑΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ

800γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1κουτ γλ μπεκιν

1κουτ γλ σόδα σε σκόνη

2κουτ γλ κανέλα

Μισό και λιγότερο κουταλάκι γλ μοσχοκάρυδο

190γρ ζάχαρη

100 γρ χυμός πορτοκαλιού

100γρ ανθρακούχο νερό σόδα

150γρ ελαιόλαδο

2κουτ σούπας κονιάκ

Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι το μπεκιν τη σκόνη σόδας την κανέλα και το μοσχοκάρυδο

Σε αλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού το ανθρακούχο νερό σόδα το ελαιόλαδο το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού μεχρι η ζάχαρη να λιώσει και να ενωθούν τα υλικά

Σταδιακά ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού συνεχίζοντας το ανακάτεμα αρχικά με το μίξερ και μετα με το χέρι καθώς το μείγμα θα σφίγγει να φτιάξουμε μια ζύμη εύπλαστη και λεία

Προθερμαινουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς

Στρώνουμε ενα μεγάλο ταψί λαδόκολλα

Πλάθουμε κουλουράκια στρογγυλά η κοτσιδακια και τα τοποθετούμε στο ταψί σε απόσταση μεταξυ τους

Τα ψήνουμε 20λεπτα μεχρι να ροδίσουν

Βγαίνουν περίπου 30 με 35 κομμάτια

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top