skip to Main Content
Keik Frouta (Copy)

Κέικ Φρούτων της Μαμάς .

ΚΕΙΚ ΦΡΟΥΤΩΝ

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. σταφίδες

100 γρ φρουι γλασέ κομμένα

50 γρ κοντιτα απο πορτοκαλοφλουδα

180 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις

1 κουταλάκι μπεκιν παουντερ

125 γρ  βούτυρο

125 γρ  ζάχαρη

3 αβγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύουμε τις σταφίδες  στο ρούμι τις στραγγίζουμε και τις ανακατεύουμε με τα φρουι γλασέ και τα κοντιτα 

Ρίχνουμε το μιγμα τους λίγο αλεύρι ανακατεμένο με το μπεκιν

Χτυπάμε το βούτυρο τη ζάχαρη και τα αβγά με το αλλο μισό

αλεύρι μεχρι να πετύχουμε ενα μιγμα λείο

Ανακατεύουμε με προσοχή τα 2μιγματα με τη βοήθεια μιας

σπάτουλας

Γεμίζουμε τη φόρμα αφού πρώτα τοποθετησουμε λαδόχαρτο

Ψήνουμε για 45 λεπτά αρχικά στους 180 και στο τέλος 160 βαθμούς

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top