skip to Main Content
Asunt6.medium (Copy)

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

500γρ  Σπαγέτο

150γρ  καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο

3 κουταλιές σούπας βούτυρο

3 κρόκοι αβγών

κρεμμύδι

150γρ κεφαλογραβιερα

Αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε

Κρατάτε μισό φλιτζάνι απο το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια

Σε ενα βαθύ τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι στο βούτυρο

Προσθέτετε το μπέικον και ανακατεύετε μεχρι να ροδίσει

 Σε ενα μπολ χτυπάτε τους κρόκους με το νερό που εχετε κρατήσει απο το βράσιμο των ζυμαρικών τη μισή ποσότητα κεφαλογραβιερας και αλατοπίπερο

 Προσθέτετε τα ζυμαρικά και το μείγμα των αβγών στο τηγάνι και ανακατεύετε για 1 λεπτό σε σιγανή φωτιά μεχρι να δέσει η σάλτσα 

Σερβίρετε και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη κεφαλογραβιερα

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top