
ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
500γρ Σπαγέτο
150γρ καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
3 κρόκοι αβγών
1 κρεμμύδι
150γρ κεφαλογραβιερα
Αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε
Κρατάτε μισό φλιτζάνι απο το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια
Σε ενα βαθύ τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι στο βούτυρο
Προσθέτετε το μπέικον και ανακατεύετε μεχρι να ροδίσει
Σε ενα μπολ χτυπάτε τους κρόκους με το νερό που εχετε κρατήσει απο το βράσιμο των ζυμαρικών τη μισή ποσότητα κεφαλογραβιερας και αλατοπίπερο
Προσθέτετε τα ζυμαρικά και το μείγμα των αβγών στο τηγάνι και ανακατεύετε για 1 λεπτό σε σιγανή φωτιά μεχρι να δέσει η σάλτσα
Σερβίρετε και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη κεφαλογραβιερα
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ