skip to Main Content
Pjimage (7)

ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ 

1/2 βιταμ

1 ποτήρι  ζάχαρη

5 αβγά (χωριστά τα ασπράδια)

4-5  βανίλιες 

1 μπεκιν παουντερ

1  και   1/2 ποτήρια αλεύρι 

ΣΙΡΟΠΙ

2 ποτήρια ζάχαρη

1 και 1/2 ποτήρι νερό

Φλούδα  λεμονιού  ξυλάκι  καννελα

1   σαντιγί  αλσα μους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μεχρι να ασπρίσουν 

Κατόπιν  ρίχνουμε  ενα -ενα τα αβγά χτυπώντας  σιγά-σιγά  μόνο τους κρόκους  χτυπάμε τα αβγά μαρέγκα Ανακατεύουμε το μπεκιν με τις βανίλιες στο αλεύρι και το ρίχνουμε στα υλικά του μίξερ 

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ενα ταψάκι και το ρίχνουμε μεσα .

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 

Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε απο το φούρνο και ρίχνουμε το σιρόπι 

Χτυπάμε τη σαντιγί και τη βάζουμε απο πάνω  γαρνίρουμε  με κερασάκια

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top