skip to Main Content
Pjimage

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

1 φαρίνα κόκκινη γιωτη

1 βιταμ 250γρ

1 γιαούρτι στραγγιστό 250γρ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1/2κιλο φέτα

4 αβγά

Λίγο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το βιταμ και τη φαρίνα να γινη μια ωραια ζύμη .

Σε ενα μπολ κτυπάμε τους κρόκους με τα δυο ασπράδια .

Ρίχνουμε μεσα και το τυρί και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να ενωθούν

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ενα ωραίο φύλλο και κόβουμε με κουπάκι  στρογγυλά κομμάτια .

Γεμίζουμε τα κομμάτια τα στρογγυλά με το τυρί τα διπλώνουμε και πιέζουμε τις άκρες με ενα πιρούνι .

Κτυπάμε τα δυο ασπράδια και τα αλείφουμε απο πάνω

Ψήνουμε στους 200-250 βαθμούς  για ενα τέταρτο  περίπου  ανάλογα το φούρνο

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
30 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top