
ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΜΑΣ
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1 φαρίνα κόκκινη γιωτη
1 βιταμ 250γρ
1 γιαούρτι στραγγιστό 250γρ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1/2κιλο φέτα
4 αβγά
Λίγο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το βιταμ και τη φαρίνα να γινη μια ωραια ζύμη .
Σε ενα μπολ κτυπάμε τους κρόκους με τα δυο ασπράδια .
Ρίχνουμε μεσα και το τυρί και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να ενωθούν
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ενα ωραίο φύλλο και κόβουμε με κουπάκι στρογγυλά κομμάτια .
Γεμίζουμε τα κομμάτια τα στρογγυλά με το τυρί τα διπλώνουμε και πιέζουμε τις άκρες με ενα πιρούνι .
Κτυπάμε τα δυο ασπράδια και τα αλείφουμε απο πάνω
Ψήνουμε στους 200-250 βαθμούς για ενα τέταρτο περίπου ανάλογα το φούρνο
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
45 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ