skip to Main Content
Pjimage

ΜΑΡΑΘΟΠΙΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΟΥ (ΚΡΗΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ) ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μάραθο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 κουταλιές λάδι 

Αλάτι πιπέρι 

Για το  Φύλλο

1/2 κιλό αλεύρι 

1 ποτήρι νερό 

4 κουταλιές  λάδι 

2-3 κουταλιές  λεμόνι η ρακί

1 κουταλάκι  αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τσιγαρίζουμε στο λάδι το μάραθο και το κρεμμύδι για πέντε λεπτά προσθέτουμε  1 ποτήρι  νερό  αλάτι  πιπέρι  και ψήνουμε τα μάραθα για μισή ώρα 

Στραγγίζουμε. 

Ετοιμάζουμε τη ζύμη μαλακή και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα 

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια μεγέθους  καρυδιού 

Ανοίγουμε λίγο στη παλάμη μας και βάζουμε 1 κουταλάκι μάραθο 

Τραβάμε τη ζύμη γύρω-γύρω να κλείσει μεσα το μάραθο και πατάμε να γίνει πιτακι 

Τα  Τηγανίζουμε σε λάδι να ροδίσουν και απο τις δυο πλευρές 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top