skip to Main Content
64 704×445 (Copy)

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ-ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ (αλιάδα)

ΥΛΙΚΑ:

1 φύλλο μπακαλιάρου
1 κιλό πατάτες
2 κεφάλια σκόρδο
αλάτι
1 ποτήρι λάδι
1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Ξεφλουδίζουμε και κοπανάμε στο γουδί το σκόρδο.

Βράζουμε τις πατάτες και τις κοπανάμε στο γουδί μαζί με το σκόρδο.

Ρίχνουμε το λάδι και το λεμόνι λίγο- λίγο.

Αφού έχουμε βράσει τον μπακαλιάρο (περίπου 4 κομμάτια) ρίχνουμε το ζουμί του μέσα στις πατάτες.

Είναι έτοιμη όταν η σκορδαλιά στέκεται στο πιρούνι.

Τα υπόλοιπα κομμάτια του μπακαλιάρου τα τηγανίζουμε με χυλό.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
30 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top