skip to Main Content
Χωρίς τίτλο (Copy)

Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ:«ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ»Δείτε Live το Συνέδριο της ΝΔ

Το ρολόι μετρά αντίστροφα για την νίκη -Βλέπουμε μόνο συνοδοιπόρους [εικόνες]

Φωτογραφία: Εurokinissi
Φωτογραφία: Εurokinissi

Τις εργασίες του 11ου Εθνικού Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ άνοιξε το πρωί του Σαββάτου o Κυριάκος Μητσοτάκης.

O αρχγηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε σαφές μήνυμα ενότητας των στελεχών της ΝΔ αλλά και προσέγγισης του νέου φορέα της κεντροαριστεράς κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη των εργασιών του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ.

Αφού έκανε ειδική αναφορά στον Κώστα Καραμανλή που όπως είπε έφερε τη ΝΔ στην εξουσία έπειτα από 11 χρόνια, στον Αντώνη Σαμαρά που όπως είπε μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και στον κ. Μειμαράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε άνοιγμα στη Φώφη Γεννηματά και στον Σταύρο Θεοδωράκη οι οποίοι δίνουν το παρών στην έναρξη του συνεδρίου της ΝΔ.

«Το 11ο Συνέδριο στέλνει το μήνυμά του.  Είμαστε έτοιμοι. Έτοιμοι να φέρουμε ξανά την ελπίδα. Να φέρουμε την αξιοπρέπεια και την αυτοπεποίθηση. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Και είμαστε όλοι εδώ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ συμπληρώνοντας πως το Συνέδριο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήρθε για να στείλει το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής σε ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα εκτός από την ειδική μνεία στην παλαιότερη φρουρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστηκε και τους νέους που ενισχωρούν στους κόλπους της, προτείνοτάς τους παράλληλα να εργαστούν προκειμένου η χώρα να αλλάξει σελίδα.

«Βλέπουν τη ΝΔ ως τη μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εκφράσει τις προσδοκίες των Ελλήνων»,τόνισε και εστίασε στην παρουσία των πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά και του πρώην προέδρου του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Όλοι μαζί δίνουμε μήνυμα νίκης, ενότητας και μαχητικότητας. Προσήλωσης και πίστης σε μία παράταξη που τους τίμησε και την τίμησαν», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας τα στελέχη της ΝΔ ως των πυλώνα της συμμαχίας που θα φέρει στη χώρα τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. «Σκοπός του συνεδρίου μας είναι να αναδείξουμε τις πολιτικές που έχει ανάγκη η χώρα για την έξοδο από την κρίση. Να επικυρώσουμε τις αρχές και τις θέσεις, με τις οποίες είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε την Ελλάδα. Υπάρχει και άλλος δρόμος. Δε συμβιβαζόμαστε με τα ψέματα και τη φαυλότητα της σημερινής κυβέρνησης. Ο στόχος αυτός αφορά την ίδια την πατρίδα μας», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ανοιγμα στην Κεντροαριστερά

«Είναι αλήθεια ότι ο χώρος που εκπροσωπείς Φώφη Γεννηματά ήταν ο ιστορικός αντίπαλος. Αλλά η εθνική ανάγκη της αντιμετώπισης της κρίσης μας έφερε πλάι-πλάι. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κατάφερε να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Βάλαμε την πατρίδα πάνω από τα κόμματα. Εξακολουθούμε να έχουμε σημαντικές διαφορές, όμως πιστεύω ότι το Κίνημα Αλλαγής θα συμβάλλει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και στον εκσυγχρονισμό της Ελλάδος»,  σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις τις οποίες και χρειάζεται η Ελλάδα. «Συχνά δυσδιάκριτες οι διαφορές μας. Το Ποτάμι είναι μεταρρυθμιστικό, συνεπές και υπεύθυνο. Χαίρομαι για την παρουσία σου στο συνέδριο της ΝΔ», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ για τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Μεταξύ άλλων δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ:

 • Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την πατρίδα μας δυνατή και υπερήφανη
 • Είμαστε έτοιμοι να φέρουμε στον τόπο ελπίδα και αξιοπρέπεια
 • Η ΝΔ είναι το κόμμα που σπάει τα στεγανά και προχωράει μπροστά
 • Εμείς στο πρόσωπο κάθε Έλληνα βλέπουμε συνοδοιπόρους όχι ταξικούς εχθρούς
 • Δίνουμε όλοι μαζί μήνυμα ενότητας και νίκης
 • Σκοπός τους συνεδρίου να αναδείξουμε τις πολιτικές που έχει ανάγκη η χώρα
 • Δε συμβιβαζόμαστε με τα ψέματα και τη φαυλότητα των σημερινών κυβερνώντων
 • Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κατάφερε να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη
 • Τα ψέματα της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος διχάζουν το λαό
 • Οι επόμενες εκλογές δεν είναι για τις καρέκλες αλλά για τις ζωές των πολιτών
 • Αξίζουμε το καλύτερο κι αυτό είναι που θα επιδιώξουμε – Ο Τσίπρας δεν αξίζει νέα ευκαιρία
 • Ο αγώνας μέχρι τις εκλογές δεν θα είναι εύκολος – Αντέχουμε και τη χειρότερη λάσπη του ΣΥΡΙΖΑ
 • Η μεγαλύτερη μάχη μας είναι να πείσουμε τους Ελληνες οτι μπορούμε να τους δώσουμε ελπίδα
 • Έχουμε χρέος να ενώσουμε το λαό. Να αποκρούσουμε τους ψεύτικους διχασμούς. Να μιλήσουμε σε όλους τους Έλληνες. Αυτό θα έκανε και ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής, αν ήταν σήμερα στη θέση μας
 • Κάνουμε την ανανέωση, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία πράξη κάθε μέρα – Ο καθένας κρίνεται ανάλογα με την αξία του
 • Μειώσαμε τις λειτουργικές μας δαπάνες κι έχουμε αυξήσει σημαντικά τις συνδρομές των μελών μας
 • Στόχος μας είναι να μειώσουμε τους φόρους και να εξυγιάνουμε το κράτος, να προσφέρουμε δίχτυ ασφαλείας και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας
 • Ζητώ την εμπιστοσύνη σας και τον ενθουσιασμό σας γιατί απο την Κυριακή το βράδυ όλοι εσείς θα είστε οι πρεσβευτές του σχεδίου της ΝΔ, το ρολόι μετρά αντίστροφα για την νίκη στις εκλογές
 • Να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα, μετά την μεταπολίτευση
 • Είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε πίσω το χθες και να αλλάξουμε την Ελλάδα

Πηγή:  iefimerida.gr

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top