skip to Main Content
Politika Soutzoukakia Me Pilafi Amugdalou (Copy)

ΣΟΥΤΣΟΥΚΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

750γρ κιμάς ανάμικτος μοσχάρι -χοιρινό 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 φέτες χοντρές μπαγιάτικο ψωμί 1 αυγό

11 κουτ γλ κύμινο σε σκόνη 1/2 φλυτζάνι λάδι Ρύζι για σερβίρισμα

ΣΕ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του κιμά και πλάθουμε μετά τα σουτζουκάκια Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια ώσπου να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις μεριές Τα βγάζουμε με μια σπάτουλα σε πιατέλα Ετοιμαζουμε τη σάλτσα ρίχνουμε τις ντοματούλες και τον πελτέ σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι και ανακατεουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν λίγο Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε μέσα τα σουτζουκάκια σκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση μέχρι να μαλακώσουν και να πήξει η σάλτσα Μεταφέρουμε σε πιάτα και σερβίρουμε ρύζι η πατάτατες ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

η πατάτες τηγανητές ΣΆΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ 1 και 1/2 φλ ντοματούλες ψιλοκομμένες 2 κουτ ντοματοπελτες 1/2 κουτ γλ ζάχαρη 1/2 φλ νερό ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του κιμά και πλάθουμε μετά τα σουτζουκάκια

Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια ώσπου να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις μεριές

Τα βγάζουμε με μια σπάτουλα σε πιατέλα

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ρίχνουμε τις ντοματούλες και τον πελτέ σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι και ανακατεουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν λίγο

Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε μέσα τα σουτζουκάκια σκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση μέχρι να μαλακώσουν και να πήξει η σάλτσα

Μεταφέρουμε σε πιάτα και σερβίρουμε ρύζι η πατάτες

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top