skip to Main Content
Στιγμιότυπο οθόνης 2017 03 22 18 58 23 (Copy)

Περιφέρεια: Ανακάμπτει η Ρωσική Αγορά

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε με δικό της περίπτερο, εντός του χώρου ΕΟΤ,  στην τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017, που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα από 14 έως 16 Μαρτίου.

Στο περίπτερο της ΠΙΝ από αριστερά ο Έλληνας Πρέσβης  στη Μόσχα κ.  Ανδρέας Φρυγανάς,  Ο Αντ/ρχης Τουρισμού & Τουριστικής Προβολής  ΠΙΝ κ. Σπ. Γαλιατσάτος, ο Αντ/χος Τουρισμού Κέρκυρας κος Βασίλειος Καββαδίας και ο προις/νος γραφείου ΕΟΤ κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου.

Στο  ελληνικό περίπτερο υπήρξε η μεγαλύτερη προσέλευση επισκεπτών από οποιαδήποτε άλλη φορά (κατά γενική ομολογία), αλλά και στο περίπτερο των Ιονίων Νήσων υπήρξε επίσης μεγάλη επισκεψιμότητα και το διαφημιστικό υλικό από όλες τις περιφερειακές ενότητες εξαντλήθηκε.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Τουριστικής Προβολής  κος Σπ. Γαλιατσάτος πραγματοποίησε σειρά επαφών με tour operators κι άλλους παράγοντες, όπως με τον πρόεδρο του οργανισμού MOUZENIDIS GROUP κ. Boris Mouzenidis και τον Γεν. Δ/ντή κο Alexander Tsandekidis, τον έλληνα πρέσβη στη Μόσχα κο Ανδρέα Φρυγανά κι άλλα στελέχη της εκεί ελληνικής πρεσβείας, επίσης με την Γενική Πρόξενο κα Ελένη Βακάλη, τον σύμβουλο του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης για τις Διεθνείς Σχέσεις με την Ελληνική Δημοκρατία κο Γκαμπαερίδη Κων/νο, την Πρόεδρο του επιχειρηματικού κι ενημερωτικού κέντρου Αγίας Πετρούπολης – Ελλάδος κα Γαβρίλοβα Ιουλία, κλπ.
Πέραν του γενικού ενδιαφέροντος του κοινού, ξεχωρίζει το γεγονός ότι η μεσαία κοινωνική τάξη στη χώρα αυτή ανακάμπτει με γρήγορους ρυθμούς μετά τη «βύθιση» που υπέστη το 2014 από την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος (ρούβλι).
Ακόμα πιο σημαντικό είναι το ότι έχουν γίνει βήματα ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα θεωρήσεων VISAS, με τη χορήγηση  σε ικανή μερίδα του κοινού που ενδιαφέρεται να επισκεφθεί τη χώρα, τριετούς πλέον και πολλαπλής χρήσης VISAS, αλλά και στο υπόλοιπο κοινό, η χορήγηση με πιο γρήγορους ρυθμούς από το παρελθόν, κάτι που σχετίζεται με τις εξέχουσες προσπάθειες της προαναφερθείσας Γενικής Προξένου κας Βακάλη.
Για την αποστολή και το έργο τόσο την αντιπροσωπείας των Ιονίων Νήσων όσο και άλλων περιοχών της χώρας, σημαντικό ρόλο έπαιξε το γραφείο ΕΟΤ στη Μόσχα διευκολύνοντάς μας σε σημαντικά θέματα και σε επαφές και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δ/ντή κο Πολύκαρπο Ευσταθίου και τα υπόλοιπα στελέχη του γραφείου.
Επίσης οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον έλληνα Πρέσβη κο Ανδρέα Φρυγανά, ο οποίος παρέχοντας δεξίωση στην κατοικία του, μας έδωσε τη δυνατότητα να συζητήσουμε και να βρεθούμε πιο κοντά με tour operators κι άλλους σημαντικούς παράγοντες.
Από πλευράς Ιονίων Νήσων, εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη κο Σπ. Γαλιατσάτο, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Κέρκυρας κος Κων/νος Νικολούζος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κος Βασίλειος Καββαδίας, η κα Κούλα Κυριάκη ως υπεύθυνη του περιπτέρου από τη Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας  και επιχειρηματίες (τουριστικοί πράκτορες – ξενοδόχοι).
Επίσης, η ΠΙΝ ευχαριστεί τη ρωσόφωνη  κα Ναταλία Μποτόνη, από τη Ζάκυνθο, η οποία παρείχε στο κοινό οποιαδήποτε πληροφορία ζητήθηκε.
Ο κύκλος των εκθέσεων του πρώτου εξαμήνου του 2017 κλείνει την επόμενη εβδομάδα με την έκθεση BMT 2017, που θα πραγματοποιηθεί στη Νάπολη από 24-26 Μαρτίου.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Στο περίπτερο της ΠΙΝ Ο Αντ/ρχης Τουρισμού & Τουριστικής Προβολής  ΠΙΝ κ. Σπ. Γαλιατσάτος, η κ. Κούλα Κυριάκη ως υπεύθυνη του περιπτέρου από τη Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας και η Ρωσόφωνη  κα Ναταλία Μποτόνη. ( ksd copyright)
Στο περίπτερο της ΠΙΝ από αριστερά ο προις/νος γραφείου ΕΟΤ Μόσχας κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής κ. Καλλιόπη Βέττα, η Γενική Πρόξενος κ. Ελένη Βακάλη, Ο Αντ/ρχης Τουρισμού & Τουριστικής Προβολής  ΠΙΝ κ. Σπ. Γαλιατσάτος, ο Έλληνας Πρέσβης  στη Μόσχα κ.  Ανδρέας Φρυγανάς και η εντεταλμένη σύμβουλος για τον τουρισμό Περιφέρειας Αττικής κ. Ελένη Δημοπούλου.
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top