skip to Main Content
London2 696×446 (Copy)

Πέντε οι νεκροί της διπλής επίθεσης …..

στο Λονδίνο (φωτό σοκ – video)

Πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 40 τραυματίστηκαν στη διπλή επίθεση που σημειώθηκε στο Λονδίνο, έξω το Βρετανικό Κοινοβούλιο.

Νεκροί – σύμφωνα με πληροφορίες – είναι ο δράστης της επίθεσης, ο αστυνομικός που μαχαίρωσε έξω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο και δύο άτομα που παρέσυρε νωρίτερα με το αυτοκίνητό του στη Γέφυρα του Ουέστμινστερ

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα συγκεχυμένες πληροφορίες, η διπλή επίθεση φαίνεται εξελίχθηκε σε δύο «μέτωπα», με έναν άγνωστο δράστη να παρασύρει με το αυτοκίνητό του πεζούς στην Γέφυρα έξω από το Παλάτι του Ουέστμινστερ, και έναν άλλον (ή το ίδιο άτομο, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Sky News) να επιτίθεται κατόπιν με μαχαίρι σε φρουρό έξω από ο Βρετανικό Κοινοβούλιο, και να δέχεται τα πυρά αστυνομικών.

Δυνατοί κρότοι, παρόμοιοι με εκπυρσοκροτήσεις όπλων, ακούστηκαν έξω από τη Βουλή της Βρετανίας νωρίτερα και δύο άνθρωποι εθεάθηκαν να τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες μέσα στον περίβολο του κτιρίου, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή των Εργατικών, Ντέιβιντ Λίντινγκτον, ο οποίος ενημέρωσε νωρίτερα τον Τύπο, άγνωστος ένοπλος επιτέθηκε με μαχαίρι ενάντια σε αστυνομικό της φρουράς που βρισκόταν έξω από το κοινοβούλιο. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του, τραυματίζοντάς τον σοβαρά και (κατ’ άλλες πηγές) σκοτώνοντάς τον.

Η είσοδος και η έξοδος από το κτίριο έχουν απαγορευθεί.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πολλά ασθενοφόρα.

Ένας άνδρας φέρεται ότι σκοτώθηκε μέσα στο κοινοβούλιο από πυρά αστυνομικών, ανέφερε στέλεχος της Βουλής των Κοινοτήτων, η οποία ανέστειλε τις εργασίες της.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είναι ασφαλής, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο σταθμός Ουεστμίνστερ του υπογείου έχει κλείσει κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας.

Τι αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί φέρουν έναν αστυνομικό να μαχαιρώθηκε από άγνωστο άνδρα. Τότε άλλοι αστυνομικοί πυροβόλησαν τρεις ή τέσσερις φορές εναντίον του άνδρα με το μαχαίρι, εξουδετερώνοντάς τον.

«Δύο άτομα έχουν δεχθεί πυρά. Ο ένας τραυματίας – πιθανώς ο δράστης – φαίνεται νεκρός. Ο δεύτερος τραυματίας, ένας αστυνομικός, τραυματίστηκε αλλά δείχνει ζωντανός. Είδα έναν άνδρα να τρέχει προς την έξοδο του New Palace Yard, κάτω από το Μπιγκ Μπεν. Η αστυνομία του φώναζε για να τον σταματήσει, καλώντας τον να πετάξει το όπλο του. Μετά άκουσα δύο πυροβολισμούς», αναφέρει δημοσιογράφος του Independent.

Κατά πληροφορίες νοσοκόμοι προσφέρουν φροντίδες σε δύο ανθρώπους μέσα στον περίβολο του κτιρίου.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top