skip to Main Content
375513 (Copy)

«ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Ο ΟΓΚΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ»

Α Φ 1 (91)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ    

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΨΩΜΙ
«Στον ανθρωπιστικό αγώνα που δίνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το τεράστιο προσφυγικό κύμα, η Εκκλησία της Ελλάδος προσφέρει ένα απίστευτα μεγάλο και ποικιλότροπο έργο, τόσο μέσω της «Aποστολής» όσο και μέσω των κατά τόπους Μητροπόλεων. Τα όσα μας παρουσιάστηκαν στη χθεσινή σύσκεψη, που έγινε υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, από τον επικεφαλής της «Aποστολής» παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. κ. Ιερώνυμου, μας άφησαν έκπληκτους. Πήραμε, μάλιστα, τη διαβεβαίωση ότι οι προσπάθειες της Εκκλησίας της Ελλάδας θα συνεχιστούν και θα ενταθούν».
Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ μετά το τέλος των εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου, που έγινε σήμερα (07.11.15) στην Αλεξανδρούπολη από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. κ. Άνθιμο και τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ. κ. Άνθιμο.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων των τοπικών ΜΜΕ, ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε:
ΕΥΡΟΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ
« Η κυβέρνηση έχει ήδη τοποθετηθεί και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, ότι δεν θα δημιουργηθεί στον Έβρο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων. Προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς τα 5 hot spots στα νησιά του Αιγαίου. Λέσβος, Κως, Χίος, Λέρος και Σάμος. Η χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό με την παρουσία των Δημάρχων, των Μητροπολιτών και βουλευτών από αυτά τα 5 νησιά, όπως και των Περιφερειαρχών του Αιγαίου, ήταν εξαιρετικά χρήσιμη. Υπήρξε γενική αποδοχή ότι η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζει παγκοσμίως δείγματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, την ώρα που ορισμένα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν – επιεικώς – ένα πολύ σκληρό και μη συνεργάσιμο πρόσωπο».

ΑΙΓΑΙΟ – ΚΟΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ
«Δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να αποδεχθεί, με αφορμή το προσφυγικό, κοινές περιπολίες στο Αιγαίο με την Τουρκία. Όπως επανειλημμένως έχει δηλώσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας η Ελλάδα φυλάει τα σύνορά της, που είναι και σύνορα της Ευρώπης. Προστατεύει την εθνική της κυριαρχία. Ο κ. Τσίπρας το επανέλαβε και στη χθεσινή σύσκεψη στους Αυτοδιοικητικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες του Αιγαίου».
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ
«Κανένας δεν μπορεί να αγνοεί τις αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων που αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Ποντίων. Και ως στέλεχος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σας παραπέμπω στις δηλώσεις του Προέδρου του Κινήματος και Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου περί ανιστόρητων, όπως και στις ανακοινώσεις, τόσο της εκπροσώπου Μαρίνας Χρυσοβελώνη, όσο και της Εκτελεστικής Επιτροπής μας, που επισημαίνουν ότι ουδείς δικαιούται να προσβάλλει και να αγνοεί τη γενοκτονία των Ποντίων».
ΚΟΜΟΤΗΝΗ – «ΠΡΑΤΤΩ» ΚΑΙ ΜΟΥΦΤΗΣ
Μετά την Αλεξανδρούπολη ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε την Κομοτηνή, όπου μαζί με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα παρέστη στα εγκαίνια των τοπικών γραφείων της Κίνησης Ιδεών Και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά. Στη συνέχεια, με τους Πολιτευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστα Βουζουκίδη (Ροδόπης) και Άκη Σκουλαρίκη (Ξάνθης) είχε φιλική συνάντηση με τον Μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή.
«Με τον Σοφολογιότατο με συνδέει μία ειλικρινής και φιλική σχέση. Κάθε φορά που τον συναντώ είτε με θεσμική ιδιότητα είτε φιλικά όπως σήμερα, φεύγω πιο πλούσιος από συμβουλές.
Σήμερα μου επανέλαβε, ότι το ψωμί δεν κόβεται και δεν τρώγεται όσο είναι ζεστό και να το αφήνω πρώτα να κρυώνει.
Με λίγα λόγια με συμβούλευσε, ότι στη πολιτική καλό είναι να μη παίρνεις αποφάσεις και να μη κάνεις δηλώσεις εν θερμώ»

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top