skip to Main Content
ΛΑΙΚΗ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ (Copy)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

«Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ»

Ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το τέταρτο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει σταθερά την χρεοκοπημένη πολιτική αντιμετώπισής της, εστιάζοντας μονόπλευρα στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Κινούμενη στην ίδια ρότα και λειτουργώντας στα παραπάνω πλαίσια ως το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης η Δημοτική Αρχή Ληξουρίου (Ν.Δ), με πρόσφατη απόφασή της (16/08/2021), έθεσε σε αναστολή καθηκόντων εργαζόμενη με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, εφαρμόζοντας τις διατάξεις των άρθρων 205 (Υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης) και 206 (Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού) του Ν.4820/2021. Με βάση μάλιστα τον ίδιο νόμο, ο χρόνος αναστολής των καθηκόντων της, δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας και δεν καταβάλλονται αποδοχές!!!

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” καταγγέλλει την συγκεκριμένη απόφαση της Δημοτικής Αρχής Ληξουρίου, που ουσιαστικά εναποθέτει την αντιμετώπιση της πανδημίας μόνο στην ατομική ευθύνη των εργαζομένων. Τους εργαζόμενους που μέχρι πριν από λίγο καιρό Κυβέρνηση και Δήμος τους χαρακτήριζαν «ήρωες» και καλούσαν το λαό να βγει στα μπαλκόνια να τους χειροκροτήσει, τους καλούν σήμερα, πάλι στα πλαίσια της «ατομικής τους ευθύνης», να καταθέσουν το ίδιο το δικαίωμά τους στην δουλειά, ακριβώς επειδή δεν παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και δεν εξασφαλίζουν την απαραίτητη επιστημονική ενημέρωση του πληθυσμού και την ιατρική παρακολούθηση όσων εμβολιάζονται. Η υποκρισία στο μεγαλείο της!!!

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” καλεί το λαό της Παλικής να διεκδικήσει αποφασιστικά μέτρα ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Καλεί επίσης κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή να αφήσουν την “καραμέλα” της ατομικής ευθύνης, την επίκληση του κοινωνικού αυτοματισμού, και τη στοχοποίηση των υγειονομικών και των εργαζομένων στις  κοινωνικές δομές.

Καλεί επίσης την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τους χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμού και να αφήσει τα σχέδια της για αναστολές και απολύσεις. Να σταματήσει τα μπαλώματα στα σοβαρά κενά στα νοσοκομεία του νομού, επειδή θεωρεί ως δημοσιονομικό κόστος τις προσλήψεις προσωπικού, τακτική που υπηρετεί  την πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου.

Η υγεία του λαού δεν μπορεί να εναποτίθεται στο φιλότιμο γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, που είναι ήδη εξαντλημένοι από την  υπερεφημέρευση στην οποία έχουν υποχρεωθεί.

Έστω και τώρα, την ύστατη ώρα:

  • Να ανακληθεί το απαράδεκτο μέτρο της αναστολής εργασίας των υγειονομικών και των εργαζομένων στις δομές Πρόνοιας. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι στη δημόσια Υγεία και να προχωρήσει με ταχύτατες διαδικασίες στη μαζική πρόσληψη μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και άλλων υπαλλήλων στα νοσοκομεία (Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου και Μαντζαβινάτειο) και Κέντρα Υγείας. Να λειτουργήσουν οι κλινικές, που είτε καταργήθηκαν (παθολογική Μαντζαβινάτειου),  είτε δεν λειτούργησαν ποτέ (ψυχιατρική στο Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου) να στελεχωθεί η παθολογική στο Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου και να αναπτυχθούν νέες κλίνες κ.α . Να επισκευαστεί το Μαντζαβινάτειο.
  • Να προμηθευτούν άμεσα τα νοσοκομεία και όλα τα Κέντρα Υγείας του νομού με επαρκή αριθμό αντιδραστηρίων για δωρεάν τεστ (και μοριακά )στον πληθυσμό
  • Να ενισχυθεί η ΠΦΥ, με βάρος στην πρόληψη στους χώρους εκπαίδευσης, στους χώρους δουλειάς και στους τόπους κατοικίας, γιατί τα προβλήματα στη δημόσια Υγεία θα είναι εδώ και μετά το εμβόλιο και μετά την πανδημία.
  • Να συσταθούν περισσότερα συνεργεία του ΕΟΔΥ σε Ληξούρι και Αργοστόλι, τις τουριστικές περιοχές, σε μεγάλους χώρους δουλειάς, δομές ηλικιωμένων, για τακτικά, επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες.
  • Να εξασφαλιστεί ο έγκαιρος εμβολιασμός όλων των κατοίκων και εργαζόμενων της περιοχής μας με ουσιαστικά μέτρα για επιστημονική ενημέρωση του πληθυσμού και ιατρική παρακολούθηση όσων εμβολιάζονται.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να άρει την απόφασή της για αναστολή των καθηκόντων της συγκεκριμένης εργαζόμενης και χωρία καμία καθυστέρηση να την επαναπροσλάβει.

Ληξούρι 20/8/2021                                         Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗ στο Δήμο Ληξουρίου

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top