skip to Main Content
20190127 122549 (Copy)

Ζαχαράκη από Κεφαλονιά: “Έτος πολιτικής αλλαγής το 2019 -Το νησί θα είναι «γαλάζιο»” [εικόνες]

Συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ

Το πρωί της Κυριακής 27/1/19 η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κα Σοφία Ζαχαράκη έδωσε συνέντευξη τύπου από τα γραφεία της ΝΟΔΕ στο Αργοστόλι. Παρόντες ήταν και ο Αναπληρωτής Γραμματέας του Οργανωτικού στην περιοχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Ιωάννης Δαρδαμάνης, ο τομεάρχης Κεφαλληνίας & Ιθάκης Δημήτρης Καραμανίδης, το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής της  ΟΝΝΕΔ, Άγις Δήγκας, καθώς και το πρώτο σε ψήφους εκλεγμένο μέλος της πολιτικής επιτροπής, κ. Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος.

Ρεπορτάζ   Άγγελος Τσατσαρώνης

Στη σημερινή συνέντευξη φαίνεται να συνεχίστηκε το αισιόδοξο κλίμα από την χθεσινή κοπή πίτας της ΝΟΔΕ και ΟΝΝΕΔ Κεφαλονιάς, με την κυρία Ζαχαράκη να μιλά για την αρχή ενός έτους αλλαγής. «Η ΝΔ θα έρθει με πρόγραμμα, στοχοθεσία, υψηλό φρόνημα, αρχές και το εθνικό συμφέρον ως κύρια προτεραιότητα», είπε χαρακτηριστικά. 

Δήλωσε πως η ΝΔ δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη μείωση της φορολογίας, την ανεμπόδιστη δικαιοσύνη και την ενίσχυση της μεσαίας τάξης. Ανακοίνωσε επιπλέον πως σε λίγες ημέρες θα παρουσιαστεί και το πρόγραμμα για την Υγεία. Πολύ σημαντικό μέρος του προγράμματος φαίνεται να είναι η παιδεία, με βάση τη δημόσια εκπαίδευση, το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο. «Να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους τους νέους ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται», είπε.

Νέα πρόσωπα, ανάμεσα τους πολλές γυναίκες, που κατεβαίνουν ίσως και για πρώτη φορά γεμάτοι μαχητικότητα αλλά και μετριοπάθεια, θα φέρουν αλλαγές στην οργάνωση του κόμματος, σύμφωνα με δηλώσεις της κυρίας Ζαχαράκη. Ενώ ξεκαθάρισε πως η ίδια δεν θα είναι υποψήφια.

«Θα μας επιτρέψετε να επιλέξουμε το χρόνο που θα ανακοινώσουμε τους υποψηφίους, έτσι ώστε να έχουν αρκετό χρόνο να ετοιμαστούν και να έχουν ορατότητα στην τοπική κοινωνία, μην ανησυχείτε θα γίνει σύντομα», απάντησε σε σχετική ερώτηση που της έγινε.

Όσον αφορά στην ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών «Η παράξενη και ετερόκλητη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που το μόνο που την ενώνει είναι το συμφέρον» θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές το αργότερο έως τον Μάιο. «Οι ίδιοι οι οποίοι έλεγαν θα σκίσουν τα μνημόνια είναι οι ίδιοι που τα φέρνουν δύο-δύο για να τα χορτάσουμε», δήλωσε.

Τα μέλη της ΝΟΔΕ παρακολουθούν τη συνέντευξη τύπου. Διακρίνονται οι Παναγής Βανδώρος, Σπύρος Λουκάκης, Σμαράγδα Σαρδελή, Ιωάννα Μαρκέτου, Μάκης Κεκάτος, Νίκος Ορτεντζάτος

Δεν άφησε ασχολίαστη την «Μεταγραφική Περίοδο», όπως είπε καυστικά, «Όταν ένας βουλευτής πάει από την αντιπολίτευση στην συμπολίτευση κάνει κατάφωρη παραβίαση της λαϊκής βούλησης», απάντησε. Ενώ έθιξε και το θέμα της διάσπασης του Δήμου λέγοντας πως «Δεν είναι σοβαρή αυτή η πράξη της αυτοδιοίκησης, δεν μπορεί να γίνει εφόσον δεν υπάρχει προνοητικότητα και προγραμματισμός». Ενώ δήλωσε έντονα την υποστήριξη της στην υποψ. Περιφερειάρχη κα Ρόδη Κράτσα τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η αρμονική σχέση Κυβέρνησης-Περιφέρειας.

Άγης Δίγκας και Σοφία Ζαχαράκη

Ο Άγις Δήγκας συνεχάρη τις τοπικές οργανώσεις και επιβεβαίωσε πως η ΟΝΝΕΔ Κεφαλονιάς είναι μία από τις πιο δυναμικές οργανώσεις της επαρχίας. «Η Κική Κακουράτου είναι ένα ουσιαστικό μέλος της πολιτικής επιτροπής με δράσεις και παρεμβατική παρουσία», πρόσθεσε η κυρία Ζαχαράκη.

 Σχετικά με την διεκδίκηση της μονοεδρικής, η κυρία Ζαχαράκη φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη ειδικά μετά την μεγάλη ανταπόκριση των νεοδημοκρατών στην εκδήλωση της κοπής της πίτας της ΝΟΔΕ και ΟΝΝΕΔ. Καθώς και χαρακτήρισε την Γιάννα Κουλουμπή και την Κική Κακουράτου ως ζεστούς ανθρώπους, δυναμικές γυναίκες που διεκδικούν την καλύτερη καθημερινότητα για όλους τους Κεφαλονίτες και τους Ιθακισίους, «Είναι σημάδια πως το νησί θα είναι γαλάζιο!».

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top