skip to Main Content
20190126 201640 (Copy)

Μέσα σε κλίμα πίστης για την νίκη στις εκλογές η ΝΟΔΕ και η ΟΝΝΕΔ Κεφαλονιάς-Ιθάκης έκοψε την πίτα της

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης έκοψε τελευταία φορά πίτα για τον ερχομό του νέου έτους.

Ακόμη και η ίδια η πρόεδρος, Γιάννα Κουλουμπή, παραδέχθηκε ότι δεν θυμόταν πότε ήταν αυτή η φορά.
Η αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΑΠΙΤΟΛ γέμισε ασφυκτικά από κόσμο .

Των ομιλιών προηγήθηκε η τελετή της κοπής της πίτας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριο.

Επίσημη καλεσμένοι στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ και ΟΝΝΕΔ Κεφαλληνίας και Ιθάκης  οι

Σοφία Ζαχαρακη Υπεύθυνη Γραφείου  Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ο Αγης Δηγκας (υπ Αττικών Οργανώσεων ) ο Ελπιδοφόρος Παπανικολοπουλος (Μελος Πολιτικής Επιτροπής Πρώτος Εκλεγμένος ) ο Γιάννης  Δαρδαμανης (αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού ) και ο Δημήτρης Καραμανιδης (Τομεαρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης )

Η εκδήλωση ωστόσο έβγαλε αρκετές ειδήσεις και είχε πολλαπλά πολιτικά μηνύματα.

Πέρα από την ομιλία της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Σοφίας Ζαχαράκη, που μίλησε καθαρά πολιτικά, υπήρχαν δύο ακόμη παρεμβάσεις, μία του Δημάρχου και μία του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ, Βαγγέλη Λουκέρη, που σήκωναν πολύ συζήτηση.

Ο Δήμαρχος επιτέθηκε στους προηγούμενους για την καταχρεωμένη Κεφαλονιά που παρέλαβε, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι ο ενιαίος Δήμος Κεφαλονιάς δεν θα σπάσει και οι εκλογές του Μαΐου θα τον βρουν ενωμένο.

Κάλεσε τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας να τον στηρίξουν ακόμη μια φορά για να γλιτώσει η Κεφαλονιά από τους… κακούς που έρχονται να διεκδικήσουν τον Δήμο.

Έπλεξε το εγκώμιο της κυβέρνησης Σαμαρά και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν έκαναν οι υπουργοί του ότι έπρεπε για να φτιαχτούν οι υποδομές της Κεφαλονιάς μετά τους σεισμούς του 2014.

Η υποψήφια Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα, ζήτησε την στήριξη των Κεφαλλήνων, προκειμένου η Περιφέρεια, όπως είπε να επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ αίσθηση προκάλεσε ο χαιρετισμός του Βαγγέλη Λουκέρη.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ και μακροβιότερος της Τ.Ο. μίλησε για ενότητα του κόμματος σε τοπικό επίπεδο και ζήτησε επιτακτικά να μείνουν στην άκρη όλες οι διαφορές και η Κεφαλονιά να κερδίσει και πάλι την έδρα, κάτι που η Νέα Δημοκρατία έχει να κάνει από το 2007.

Η Γιάννα Κουλουμπή και η Αγγελική Κακουράτου έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στην όλη εκδήλωση και ξαναζωντάνεψαν αναμνήσεις μέσω ενός βίντεο, που έδειχνε την ιστορία της Νέας Δημοκρατίας στα νησιά μας από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Παρόντες ήταν οι τρεις κατά πολλούς υποψήφιους Βουλευτές του κόμματος, ο Χαράλαμπος Λυκούδης, ο Παύλος Παπαδάτος και ο Γιώργος Κοκκόλης. Όλοι τους συνομίλησαν με τον κόσμο πριν και στο τέλος της εκδήλωσης θέλοντας να περάσουν το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία πηγαίνει ενωμένη στις Εθνικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.

Κάθισαν μάλιστα και στο ίδιο τραπέζι, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε κομματική εκδήλωση.

Φώτο Ρεπορτάζ Video Σάκης Βουτος Δημοσιογραφος  voutospress.gr 

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top