skip to Main Content
Oreina 3441 (Copy)

Την απαγόρευση οχημάτων στο πλάτωμα του Ναυαγίου αποφάσισε η Αστυνομία Ζακύνθου!

Σε έκτακτα μέτρα προχωρά και η Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου και συγκεκριμένα ο Διευθυντής κ. Πανώριος έπειτα από τα γεγονότα με την κατολίσθηση τμήματος βράχων στην διάσημη παραλία του Ναυαγίου.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η απαγόρευση προσέγγισης οχημάτων στο Πλάτωμα του Ναυάγιου, ενώ το Α.Τ. Αλυκών θα επιτηρεί συνεχώς τον χώρο και οι παραβάτες θα τιμωρούνται.

Λόγω επικινδυνότητας κρίνεται επιβεβλημένη η απαγόρευσης προσέγγισης οχημάτων από την ξηρά στο πλάτωμα θέασης του Ναυαγίου για αυτό…

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ

Άρθρο 1

Την απαγόρευση κυκλοφορίας κάθε τροχοφόρου οχήματος στην δημοτική οδό που ξεκινά από την διασταύρωση της Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και η οποία καταλήγει στο πλάτωμα θέασης ναυαγίου, λόγω του ότι έχει προκληθεί το ανωτέρω γεωλογικό φαινόμενο.

Άρθρο 2

Η ανωτέρω ρύθμιση ισχύει από σήμερα 13.09.2018 και μέχρις ότου επανέλθει σχετικά με νεώτερη απόφαση του το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Ζακύνθου.

Άρθρο 3

Το Αστυνομικό Τμήμα Αλυκών Ζακύνθου κατά το χρονικό διάστημα της απαγόρευσης να επιτηρεί συνεχώς το ανωτέρω οδικό τμήμα, καθημερινά και όλες τις ώρες του 24ώρου, με σκοπό την τήρηση της παρούσης και την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων με σκοπό της εξασφάλιση ομαλών συνθηκών οδικής κυκλοφορίας. Επίσης κατά λόγο αρμοδιότητας να μεριμνήσει για την έγκαιρη και κατάλληλη σήμανση του ανωτέρω οδικού τμήματος για ενημέρωση των οδηγών και αποφυγή πρόκλησης ατυχημάτων.

Άρθρο 4

Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται με τις διατάξεις του Ν.2696/199 όπως αντικ. με Ν. 3542/07 και Ν.3904/2010 «Κ.Ο.Κ.». Η εφαρμογή (εκτέλεση) της παρούσας ανατίθεται στο Αστυνομικό Τμήμα Αλυκών Ζακύνθου.

πηγη

 

Μια άλλη χαμένη… Ατλαντίδα

 

 

 

 

 

Η Ζάκυνθος, καλώς ή κακώς έχει ταυτιστεί με την εικόνα του Ναυαγίου. Εκεί στηρίζει, αρχικά, τη μοναδικότητά της. Είναι η “σειρήνα” που καλεί τους επισκέπτες στο νησί. Έγινε η αιτία να αποκτήσει η Ζάκυνθος και η Ελλάδα μία από τις πιο απόκοσμα όμορφες εικόνες του πλανήτη.
Με δεδομένο το χθεσινό περιστατικό μήπως θα πρέπει να προβληματιστούμε πως ίσως η μαγευτική εικόνα του Ναυαγίου έχει ημερομηνία λήξης; Πως δεν αρκούν τα σχοινιά και τα παλούκια να εξακολουθήσουμε να έχουμε brand name;
Λίγοι πάσσαλοι, και μερικά μέτρα σχοινί είναι για το ονόρε, εάν δεν υπάρξει ουσιαστική φύλαξη και παρεμβάσεις. Συνήθως οι καλές ευχές για την επόμενη χρονιά παραγκωνίζουν το διάλογο και τη μελέτη, αφήνοντάς τα όλα στον αυτόματο πιλότο και την καλή μας τύχη.
Για πόσο όμως θα μπορεί να φέρνει το ναυάγιο χρήμα στο νησί; Τι θα συνέβαινε λοιπόν, αν με τα χρόνια ή με ένα μεγαλύτερου μεγέθους στιγμιαίο γεγονός, η παραλία έχανε ολοκληρωτικά τα βασικά της χαρακτηριστικά; Έπαυε δηλαδή να είναι προσβάσιμη ή έχανε για πάντα το σκουριασμένο της σκαρί;
Όταν οι… αρμόδιοι μας λένε “καλημέρα” καλό είναι να ρίχνουμε μια ματιά από το παράθυρο να δούμε αν φωτίζει ο ήλιος ή το φεγγάρι. Χάριν εντυπωσιασμού και ανάδειξης του κατόπιν ενεργειών μας -υπάρχει δεν υπάρχει- είναι ικανοί να εντοπίσουν εξωγήινους, τη χαμένη Ατλαντίδα και χρυσάφι στο βυθό. Οτιδήποτε, που θα συνεισφέρει στην πολιτική τους αίγλη και την όποια υστεροφημία τους για την οποία δίνουν και το ένα τους νεφρό. Ματαιότης συναντήσεων τα πάντα ματαιότης. Και το χειρότερο όταν στις τοποθετήσεις τους αναλίσκονται σε μνημόσυνα με κροκοδείλια δάκρυα για αυτά που δεν έγιναν τόσα χρόνια, για τα χρήματα που πήγαν στράφι σε μελέτες και τόσα ακόμα. Αντί να ανακοινώσουν τι προτίθενται να κάνουν για να τα αλλάξουν όλα.

πηγη

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top