skip to Main Content
DSC 0021 (Copy)

Σύγκρουση ΝΔ-Θόδωρου για το Περιφερειακό Συνέδριο

Πόλεμος ανακοινώσεων

Οι εκατέρωθεν ανακοινώσεις-δηλητήριο

Ανακοίνωση -απάντηση στον Περιφερειάρχη Θόδωρο Γαλιατσάτο εξέδωσε ο τομεάρχης Υγείας  της ΝΔ και υπεύθυνος τομεάρχης για τα Ιόνια Νησιά Βασίλης Οικονόμου. «Εμείς φτιάχνουμε το αναπτυξιακό μας σχέδιο για τα Ιόνια Νησιά του αύριο, όταν αυτός μένει πιστός στην κομματική του γραμμή, αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Οικονόμου αναφέρει τα εξής:

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων πιστεύει ότι η πολιτική αρχίζει και τελειώνει γύρω από το πρόσωπό του. Ο κος Γαλιατσάτος, για δικούς του λόγους, νιώθει την ανάγκη να «μαλώνει» όποιον αμφισβητεί το «μικρό του βασίλειο». Αλαζονικά υποτιμά την προσπάθεια της ΝΔ για συν-διαμόρφωση της κυβερνητικής της πρότασης, με την κοινωνία και τους εκπροσώπους των τεσσάρων νομών των Ιονίων Νήσων.

Προφανώς, δεν μπορεί να καταλάβει ότι εμείς φτιάχνουμε το αναπτυξιακό μας σχέδιο για τα Ιόνια Νησιά του αύριο, όταν αυτός μένει πιστός στην κομματική γραμμή του χθες την οποία υπηρετούσε μέσα από το εκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, το 2014, για «3 κάλπες, μία ψήφος, μία νίκη».

Αφού, λοιπόν, πρωταγωνίστησε στην κομματικοποίηση της αυτοδιοίκησης το 2014, σήμερα ξαφνικά ανακάλυψε την ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση!! Γιατί άραγε; Μήπως επειδή βλέπει ότι στέρεψε το κομματικό ακροατήριο ή μήπως γιατί νιώθει απομονωμένος και ψάχνει σανίδες σωτηρίας σε αφελείς προθύμους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ΝΔ, με τα τέσσερα (4) αναπτυξιακά συνέδρια που διοργανώνει, διαμορφώνει την πλατφόρμα συνάντησης ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα συμφωνήσουν σε ένα προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό και αναπτυξιακό σχέδιο ανασυγκρότησης των νησιών.

Σε ένα σχέδιο που θα εξασφαλίζει λύσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων θα ολοκληρώσει τις υποδομές ώστε τα Επτάνησα να γίνουν πρωτοπόρα στον ποιοτικό τουρισμό και στην ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτισμικών και ιστορικών χαρακτηριστικών τους  σ’ όλη την Ευρώπη. Η ΝΔ οραματίζεται τα Ιόνια Νησιά ως τη Δυτική Πύλη της Ελλάδας.

Πραγματικά, εμείς καταθέτουμε μια εντελώς νέα πρόταση για την ανάπτυξη των Ιονίων Νήσων που ο κομματικός περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κατανοήσει και φυσικά να υπηρετήσει…

Εμείς συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας στη Λευκάδα στις 11/5 και στην Κέρκυρα στις 20/5 στα Αναπτυξιακά Συνέδρια των «Ιονίων Ημερών Ανάπτυξης», όπου η παρουσία του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα επισφραγίσει αυτά ως προπομπούς της πολιτικής και αυτοδιοικητικής αλλαγής στα Ιόνια Νησιά και συνολικά στη χώρα…

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ.
Τομεάρχης Υγείας Ιονίων Νήσων

Την αρχή είχε κάνει ο Θόδωρος

Νωρίτερα, σφοδρή επίθεση είχε κάνει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος στον Βασίλη Οικονόμου. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του μετά το πέρας, του πρώτου αναπτυξιακού συνεδρίου που πραγματοποίησε η Νέα Δημοκρατία στη Ζάκυνθο, όταν κατά τη διάρκεια του απολογισμού, ο βουλευτής της Ν.Δ., εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τη στάση του Δημάρχου Ζακύνθου Παύλο Κολοκοτσά, που στον χαιρετισμό του τόλμησε να εκφράσει την αλήθεια και εξήρε τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο, για την αποτελεσματικότητα του στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο και την άψογη συνεργασία του με το δήμο, προς την επίλυση του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί στο νησί.

«Ο κ. Οικονόμου θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει πως οι πολιτικές του παλαιοκομματισμού της Ν.Δ. έχουν ξεπεραστεί και καταδικαστεί από όλους τους Έλληνες και δη τους Επτανήσιους. Όποιος συνεχίζει να κινείται, στη βάσητης ανεξέλεγκτης εξουσίας, του «χρωματικού» κυβερνητισμού καιτωνεπιβαλλόμενων τακτικισμών του παρελθόντος, τότε εμφανέστατα δεν επιθυμεί την ανάπτυξη ενός τόπου και εν προκειμένω, ενός νησιού. Ο κ. Οικονόμου στη Ζάκυνθο, για ακόμη μία φορά με τις δηλώσεις του, αποκάλυψε ότι τα παρουσιαζόμενα αναπτυξιακά συνέδρια της Ν.Δ, στο Ιόνιο,  μοναδικό στόχο έχουν την  «πολιτική πειθαρχία των δημάρχων και των στελεχών του κόμματος του και όχι  τις προοπτικές ανάπτυξης των νησιών», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, προσθέτοντας :«Aυτές οι φθηνές επικοινωνιακές τακτικές του κ. Οικονόμου  δεν αγγίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Ιόνιο, όπου προτεραιότητα τόσο της Περιφερειακής Αρχής όσο και των επτά δήμων είναι η στήριξη της καθημερινότητας του πολίτη και η βιώσιμη ανάπτυξη και όχι η στήριξη των πολιτικών θρόνων του καθενός».

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top