skip to Main Content
Pleisthcollage1 768×599 (Copy)

Πλειστηριασμοί δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ

από «ηχηρά» ονόματα! Σπίτια, πλοία, εργοστάσια, βίλες

Όσο περνούν οι μέρες, οι πλειστηριασμοί «τρέχουν» με ολοένα και ταχύτερους ρυθμούς. Την ίδα ώρα, τραπεζικές πηγές αναφέρουν πως είναι πιθανό να σημειωθεί υπέρβαση του στόχου των 20.000 ο οποίος έχει τεθεί για το τρέχον έτος.

Μία γρήγορη ανάγνωση στο επίσημο site για τους πλειστηριασμούς και μάλιστα μόνο σε εκείνους που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, Τετάρτη, 06.06.2018 αρκεί. Αρκεί για να διαπιστώσει κανείς πως συμπεριλαμβάνονται «ηχηρά» ονόματα που έγραψαν ιστορία στο ελληνικό επιχειρείν.

Ονόματα που βρίσκονται αντιμέτωπα με την απώλεια του συνόλου ή τμήματος των επιχειρήσεών τους. Σε κάποιες περιπτώσεις και με την ίδια την προσωπική τους περιουσία.

Ας δούμε μερικά από τα πλέον «τρανταχτά» παραδείγματα από τους πλειστηριασμούς…

Πλειστηριασμοί: Η περίπτωση Αγούδημου

πλειστηριασμοί Οι απόγονοι του Γεράσιμου Αγούδημου χάνουν ακίνητα στη Γλυφάδα. Κι αυτό λόγω χρεών προς τις τράπεζες. Για σήμερα, Τετάρτη, 06.06.2018, έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός ενός πολυώροφου κτιρίου επί της Λ. Μεταξά 52. Την επικαρπία του κτιρίου έχει η σύζυγος του πρόσφατα αποθανόντος εφοπλιστή, Ανθή Μαρία, και την ψιλή κυριότητα η κόρη του Αλκμήνη. Το ποσό της οφειλής για το οποίο η Alpha Bank εκκίνησε τη διαδικασία του πλειστηριασμού φθάνει τα 4,48 εκατ. ευρώ. Η πολυώροφη οικοδομή αποτελείται από δύο υπόγεια – γκαράζ, ισόγειο, τρεις ορόφους καθώς και δώμα. Λειτουργούν σε αυτό καταστήματα και γραφεία. Το οικόπεδο φθάνει τα 1.149 τ.μ. Τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκαν οι 442.000 ευρώ για το δικαίωμα της επικαρπίας και 1.77 εκατ. ευρώ για το δικαίωμα της ψιλής κυριότητας.

Πολιτιστικό κέντρο του Πρ. Εμφιετζόγλου στο Ν. Φάληρο

Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου εξακολουθεί να πληρώνει ακριβά την κατάρρευση της Μηχανικής, η οποία μεσουρανούσε την προηγούμενη δεκαετία. Σήμερα είναι προγραμματισμένο να εκπλειστηριαστεί το πολιτιστικό κέντρο που είχε δημιουργήσει ο επιχειρηματίας στο Ν. Φάληρο, όπου γεννήθηκε. πλειστηριασμοί

Πρόκειται για οικόπεδο 466 τμ περίπου μέσα στο οποίο υπάρχει κτίριο με υπόγειο, ισόγειο και α’ όροφο καθώς και τρεις θέσεις πάρκινγκ στη διασταύρωση των οδών Καραϊσκάκη και Λ. Ειρήνης 35, λίγα μέτρα απ’ το σταθμό του ΗΣΑΠ. Ως τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκαν οι 800.000 ευρώ.Επισπεύδουσα είναι η Alpha Bank και η οφειλή για την οποία γίνεται ο πλειστηριασμός φθάνει τα 712.130 ευρώ.

Τέλος το Βήμα FM

Τίτλοι τέλους μπαίνουν επίσης σήμερα για τις Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις ΒΉΜΑ FM A.E. με τον πλειστηριασμό του τεχνικού εξοπλισμού του σταθμού. Τιμή πρώτης προσφοράς για το σύνολο του εξοπλισμού προσδιορίσθηκαν οι 235.850 ευρώ. Το ποσό της οφειλής για το οποίο έγινε η κατάσχεση φθάνει τα 136.000 ευρώ περίπου. Επισπεύδων είναι ιδιώτης, εργαζόμενος στην επιχείρηση.

Καρούζος

Σήμερα η Alpha Bank προχωρά στην εκποίηση και ενός τριώροφου ακινήτου στο Κολωνάκι της Καρούζος 4 ΚΑΠΠΑ Ειδών Ένδυσης διενεργώντας συνολικά 14 πλειστηριασμούς από τους οποίους υπάρχουν απαιτήσεις από 3.000 ευρώ. Που αφορούν αποθήκες και φθάνουν μέχρι τις 302.000 ευρώ για διαμέρισμα στο ίδιο ακίνητο. Η συνολική αξία του ακινήτου που βγαίνει στον σφυρί ξεπερνά το 1,1 εκατ. ευρώ.

1,9 εκατ. ευρώ για το «Θεόφιλος»

Το επιβατηγό – οχηματογωγό «Θεόφιλος», που ανήκει στη ΝΕΛ, εκπλειστηριάζεται σήμερα με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα και τιμή πρώτης προσφοράς τα 1,9 εκατ. ευρώ. Η απαίτηση της τράπεζας είναι λίγο πάνω απ’ το 1 εκατ. ευρώ. πλειστηριασμοί

Χάνει την Ελληνική Υφαντουργία η οικογένεια Ακκά

Στο σφυρί βγαίνει σήμερα και μία απ’ τις μεγάλες εταιρείες υφαντουργίας της χώρας. Πρόκειται για την Ελληνική Υφαντουργία της οικογένειας Ακκά. Με επισπεύδουσα την Alpha Bank σήμερα είναι προγραμματισμένοι δύο πλειστηριασμοί που αφορούν την ακίνητη περιουσία αλλά και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας στα Γιαννιτσά. Η τιμή πρώτης προσφοράς για το σύμπλεγμα της ακίνητης περιουσίας του εργοστασίου προσδιορίσθηκε στα 4,45 εκατ. ευρώ και η αντίστοιχη για τα κινητά περιουσιακά στοιχεία στα 3 εκατ. περίπου.

Εργοστάσια και μονάδες

Παράλληλα, στο σφυρί βγαίνει και το σύμπλεγμα του εργοστασίου της Σερραϊκής Κονσερβοποιίας Οπωροκηπευτικών – ΣΕΡΚΟ ΑΕ που βρίσκεται στο Σκούταρι Σερρών. Επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς και τιμή πρώτης προσφοράς προσδιορίστηκαν τα 4,11 εκατ. ευρώ.

Στα 4,47 εκατ. ευρώ έχει προσδιορισθεί επίσης η τιμή πρώτης προσφοράς για τα ακίνητα της Αφοί Μιχαλάκη Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου Κρήτης. Η κατάσχεση επιβλήθηκε για οφειλή 500.000 ευρώ και επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς.

Οι αγροί της «ΣΑΟΣ»

Από το ηλεκτρονικό σφυρί σήμερα περνούν και τρεις αγροί της ΣΑΟΣ Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία του Φώτη Μανούση. Οι αγροί βρίσκονται στο δήμο Θέρμης της Θεσσαλονίκης. Επισπεύδουσα είναι η Eurobank, η οποία φιλοδοξεί να αντλήσει τουλάχιστον 1,16 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα ως τιμή πρώτης προσφοράς για τα τρία ακίνητα προσδιορίστηκαν τα 346.000, 540.000 και 278.000 ευρώ περίπου αντίστοιχα.

E-auction για τάνκερ και πλοίο ξηρού φορτίου

Επίσης σήμερα έχει προγρταμματιστεί να εκπλειστηριαστούν ένα τάνκερ, ένα πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου καθώς και ένα mega-yacht.
Το Τάνκερ με όνομα «MGI ONE» και σημαία Λιβερίας ανήκει στην εταιρεία Experienced Services Inc με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας. Επισπεύδουσα είναι η Εθνική Τράπεζα και τιμή πρώτης προσφοράς έχουν προσδιοριστεί τα 2,8 εκατ. δολ.

Το πλοίο ξηρού φορτίου με όνομα «ANGELIC GRACE» και ελληνική σημαία ανήκει στην εταιρεία Angeliki Charis Investment Corp. με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας. Επισπεύδουσα είναι η εταιρεία από τη Σιγκαπούρη Orix Investment and Management Private Ltd για οφειλή 3,25 εκατ. δολ. Τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκαν τα 5,5 εκατ. δολ.

Αθηνά ΑΤΕ κατά οικογένειας Πρωτόπαπα

Στο σφυρί σήμερα όμως βγαίνει και η βίλα με πισίνα του Αθανάσιου Πρωτόπαπα στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς με τιμή αρχικής προσφοράς που υπερβαίνει τα 1,9 εκατ. ευρώ ως αποτέλεσμα της πολύχρονης δικαστικής διαμάχης μεταξύ του επιχειρηματία και της Αθηνά ΑΤΕ (υπό απορρόφηση από την J&P ΑΒΑΞ) που είναι και η επισπεύδουσα.

Πρόκειται για οικόπεδο 1.700 τ.μ. που φιλοξενεί οικοδομή – μονοκατοικία (υπόγειο, ισόγειο, α’ όροφος) με πισίνα.

Η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε λίγο μετά την εξαγορά από την Αθηνά ΑΤΕ της Τεχνικής Ένωσης, της εταιρείας που είχε ιδρύσει η οικογένεια Πρωτόπαππα. Η εταιρεία διαπίστωσε ότι Τεχνική Ένωση είχε μεγάλη «μαύρη τρύπα» και ότι την είχε εξαγοράσει με πλασματικά οικονομικά μεγέθη.

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top