Ειδικότερα σύμφωνα με όσα ορίζει ξεκάθαρα ο νόμος 4530 ο οποίος έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 30 Μαρτίου 2018 τον Οκτώβρη θα επιβληθούν μέσω Taxisnet τα πρόστιμα των 150 ευρώ στους ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν τα περνούν από ΚΤΕΟ.
Επίσης εγκύκλιος του υπουργείο Οικονομικών «απαγόρευσε» στις αρχές του καλοκαιριού στις Αστυνομικές Αρχές να επισκέπτονται τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων ΙΧ στα σπίτια τους και να παραλαμβάνει τις πινακίδες και τις άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων και παράλληλα να επιβάλει νέα χρηματικά πρόστιμα από 250 έως και 1.000 ευρώ μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Συνεπώς τον Οκτώβριο οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων και χωρίς ΚΤΕΟ οχημάτων θα βρεθούν αντιμέτωποι με υπέρογκα πρόστιμα και βέβαια χωρίς πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας!