skip to Main Content
ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Copy)

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

elme_ki@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι χιλιάδες ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, για τους οποίους  δίνουν το «πράσινο φως» κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, και τα «κόκκινα»  δάνεια των λαϊκών νοικοκυριών, κάνουν θρύψαλα το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» και αποδεικνύουν ότι στο κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους κανένα δικαίωμα δεν είναι κατοχυρωμένο, ούτε βέβαια αυτό της λαϊκής στέγης. Συνδέονται άρρηκτα με την συμφωνία κυβέρνησης – κουαρτέτου στο πλαίσιο της 3ης «αξιολόγησης και της προσπάθειας των τραπεζών να ξεφορτωθούν ανεμπόδιστα και με ταχύτερες διαδικασίες τα «κόκκινα» δάνεια  και να εξυγιάνουν γρήγορα τα οικονομικά τους, ώστε να μπορούν να παίξουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το ρόλο τους στην  χρηματοδοτώντας τις επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων.

Εκτός από τα επιχειρηματικά «κόκκινα» δάνεια, υπάρχουν και χιλιάδες στεγαστικά, που αφορούν τα σπίτια της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Τα δάνεια όμως αυτά δεν «κοκκίνισαν» επειδή οι εργάτες και τα παιδιά τους ζούσαν πλουσιοπάροχα, αλλά επειδή πλήρωσαν την καπιταλιστική κρίση με τον ίδιο τρόπο που τα προηγούμενα χρόνια πλήρωναν την ανάπτυξη για το κεφάλαιο, επειδή γονάτισαν από τους φόρους και τα χαράτσια, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, την ανεργία, επειδή πλήρωσαν από το υστέρημά τους τις τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζικών ομίλων.

Ολα αυτά καταλήγουν σήμερα σε ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών στα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά να κόψουν κι από τα ελάχιστα για να ανταποκριθούν στα δάνεια, αλλιώς θα χάσουν το σπίτι τους. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η κυβέρνηση δεν αρκείται στην «απελευθέρωση» από 1/1/2018 του συνόλου των δανείων πρώτης κατοικίας στα κοράκια των «funds», αλλά εξασφαλίζει και την υλοποίηση των πλειστηριασμών με κάθε τρόπο, ακόμα και με τα ΜΑΤ, με την καταστολή.

Είναι άθλια η κυβερνητική προπαγάνδα ότι οι κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς γίνονται για να προφυλάξουν βίλες με πισίνες και ακριβά περιουσιακά στοιχεία όταν ο επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Ν. Καραμούζης δηλώνει ότι «…θα επικεντρωθούμε στις μεγάλες υποθέσεις διότι αυτή είναι η προτεραιότητα. Δεν σημαίνει όμως ότι μεταγενέστερα, υπάρχει κάποια συμφωνία ότι δεν θα συνεχίσουμε να κάνουμε πλειστηριασμούς»…

Το Δ. Σ. της ΕΛΜΕΚΙ  τονίζει ότι η κλιμάκωση της επίθεσης με τους πλειστηριασμούς πάει χέρι – χέρι με όλο τον αντιλαϊκό προγραμματισμό που «τρέχει». Πάει μαζί με τις περικοπές στην υγεία και στην παιδεία,  στα προνοιακά επιδόματα, τη μεγαλύτερη φορομπηξία και τις κατασχέσεις για χρέη προς το Δημόσιο, τη θέσπιση νέων εμποδίων για την οργάνωση της εργατικής – λαϊκής πάλης, της απεργιακής κινητοποίησης. Γι’ αυτό, μόνο ως ειρωνεία μπορούν να εκληφθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για «διανομή κοινωνικού μερίσματος» σ’ αυτούς που ζουν στην ακραία φτώχεια, όταν με την πολιτική της χρεοκοπεί συνολικά την εργατική τάξη.

Το Δ. Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καλεί τον κάθε συνάδελφο σε επιφυλακή να εκδηλώσει την   αλληλεγγύη του που είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ, απέναντι  στην επιδίωξη των κορακιών  των «funds» και των τραπεζών, να βάλουν χέρι στους κόπους και τις θυσίες των εργαζομένων και στην λαϊκή κατοικία. Να ανέβει η ετοιμότητα  ώστε κανείς να μην κινδυνέψει να χάσει το σπίτι του. Κυβέρνηση και τραπεζίτες να βρουν στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα έναν ισχυρό αντίπαλο, που θα βάλει εμπόδια στα σχέδιά τους.

Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία – Αγώνας ενάντια στις κατασχέσεις

Έχουμε τη δύναμη να τους εμποδίσουμε – Όλοι στον αγώνα.

     Να εκφραστεί η αντίθεση στους πλειστηριασμούς με μαζική συμμετοχή και στην

     Πανεργατική Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 14 Δεκέμβρη

Αργοστόλι  1/12/2017

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Μαντζουράτος Δημήτρης

Η Γενική Γραμματέας

Ποταμιάνου Σοφία

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top