skip to Main Content
40488505 229649337714810 8520891618327265280 N (Copy)

Αποκαλυπτική δήλωση για το “λουκέτο” στον Πλατύ Γιαλό και αναβολή στο Δημοτικό Συμβούλιο

Αποκαλυπτική δήλωση από τον δημοτικό υπάλληλο που εργάζεται στην καντίνα

Όσα αποκάλυψε ο δημοτικός υπάλληλος για τον Πλατύ Γιαλό.

Αποκαλυπτικός ήταν σε αποκλειστική δήλωσή του στα Κεφαλονίτικα Νέα ο αρμόδιος δημοτικός υπάλληλος που απασχολείται στον Πλατύ Γιαλό για τους λόγους που οδήγησαν στην σφράγιση της καντίνας και στην επιβολή προστίμου.

Στο περιθώριο της σημερινής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για το μείζον θέμα των κυρώσεων του ΣΔΟΕ στην επιχείρηση του δήμου στον Πλατύ Γιαλό που προκάλεσαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ο αρμόδιος υπάλληλος για την λειτουργία της καντίνας έδωσε την δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν κατά τον έλεγχο των ελεγκτικών κλιμακίων, σε αποκλειστική δήλωσή του στα Κ.Ν. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος του δήμου ήταν παρών σήμερα στο Δ.Σ και μάλιστα διαμαρτυρήθηκε στον ανεξάρτητο σύμβουλο κο Τζωρτζάτο, όταν εκείνος μίλησε για “φοροκλέφτες”.
Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα μας αποκάλυψε, το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ επισκέφτηκε πρωινή ώρα, γύρω στις 11:30πμ τον Πλατύ Γιαλό και άρχισε να καταγράφει τις ξαπλώστρες, περίπου 20-25 τον αριθμό, που ενώ είχαν καταληφθεί από πετσέτες και υπόλοιπα είδη παραλίας, ωστόσο, οι “πελάτες” τους δεν είχαν κάνει ακόμη την εμφάνισή τους.
Αυτό συνέβη, όπως ο ίδιος εξήγησε, ακριβώς γιατί όπως καθημερινά συνηθίζεται, επισκέπτες-πελάτες διπλανής ξενοδοχειακής μονάδας, συνηθίζουν εδώ και καιρό να καταλαμβάνουν ξαπλώστρες με ένα προσωπικό τους αντικείμενο για να εξασφαλίσουν την διαθεσιμότητά της, ότι δηλαδή θα βρουν ξαπλώστρα, όταν κατέβουν στην παραλία για το μπάνιο τους. Δεν έχουν, επομένως, κάνει χρήση των υπηρεσιών της δημοτικής επιχείρησης ακόμη, απλά αφήνουν… μια πετσέτα για να επιστρέψουν αργότερα.
Η… παγιωμένη αυτή τακτική των λουομένων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο ίδιος αδυνατεί να ελέγχει ποιος, πότε και σε ποια ξαπλώστρα αφήνει κάποια πετσέτα χωρίς όμως να κάθεται σε αυτήν, όταν την ίδια στιγμή έχει στην ευθύνη του και άλλες υπηρεσίες της παραλίας εκτός από τις ξαπλώστρες, οδήγησαν σε ένα “αδιάλλακτο”  κλιμάκιο, όταν τους παρείχε τις αναγκαίες εξηγήσεις, να επιβάλλει τις κυρώσεις αυτές.
Την εκδοχή αυτή του δημοτικού υπαλλήλου, φαίνεται πως αποδέχεται και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κος Φλωράτος, ο οποίος “κόντρα” στην επίσημη θέση της παράταξης που έχει ως επικεφαλής τον κο Θεόφιλο Μιχαλάτο, ζήτησε αποδεχόμενος ουσιαστικά μια τέτοια εκδοχή, να αναβληθεί η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου μέχρι να κοινοποιηθεί στους συμβούλους το πόρισμα του ΣΔΟΕ. Μια θέση που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα εξαιτίας της επαγγελματικής εμπειρίας που είχε για χρόνια ο κος Φλωράτος και της… “σχέσης” του με το ΣΔΟΕ.
Θυμίζουμε πως πριν από λίγες ώρες ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς με αιχμηρή ανακοίνωσή του, είχε και αυτός αναφερθεί στο “λουκέτο” στον Πλατύ Γιαλό.

Σύνταξη-Επιμέλεια
Κεφαλονίτικα Νέα

“Πραξικοπηματική” αναβολή στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον Πλατύ Γιαλό-Αποχώρησε όλη η αντιπολίτευση

Αναβολή στο Δ.Σ για τον Πλατύ Γιαλό. Αποχώρηση με καταγγελίες της αντιπολίτευσης.

Για “πραξικοπηματική” πρακτική και απαράδεκτη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να αναβάλει τελικά την σημερινή συζήτηση για το “λουκέτο” του ΣΔΟΕ στον Πλατύ Γιαλό κατηγόρησε την “Ισχυρή Κεφαλονιά” σύσσωμη η αντιπολίτευση, η οποία και αποχώρησε από το υπόλοιπο της σημερινής συνεδρίασης.
Όπως ήδη αναφέραμε πριν λίγη ώρα στο αποκλειστικό δημοσίευμα μας στα Κ.Ν, ο κος Φλωράτος, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κου Μιχαλάτου και σε πλήρη αντίθεση με την παράταξή του, πρότεινε την αναβολή  της συνεδρίασης του Δ.Σ για τον Πλατύ Γιαλό μέχρι να εκδοθεί και να αποσταλεί το τελικό πόρισμα του ΣΔΟΕ.
Την πρόταση αυτή υιοθέτησε τελικά η δημοτική Αρχή και έτσι η παράταξη της “Ισχυρής Κεφαλονιάς” αποφάσισε την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης, μια απόφαση χωρίς… προηγούμενο, καθώς δεν συνηθίζεται ούτε προβλέπεται για θέμα που “έρχεται” σε συζήτηση με την απαραίτητη πλειοψηφία δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, τελικά να αναβάλλεται και μάλιστα εν μέσω συνεδρίασης από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.
Έτσι, αμέσως μετά την Απόφαση αυτή, σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγόρησε με αιχμηρό τρόπο εκείνους που συνέβαλαν σε μια απαράδεκτη, όπως ειπώθηκε, απόφαση και αποχώρησε μαζικά από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μάλιστα, το μέλος του Προεδρείου (γραμματέας του) και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της “Ενωμένη Τετράπολη” κος Σκλάβος, για τα όσα συνέβησαν πριν από λίγο, δήλωσε ότι παραιτείται από την θέση του στο Προεδρείο του Δ.Σ. 
Σύνταξη-Επιμέλεια
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top