skip to Main Content
Use AI Image Sep 16, 2026, 16 34 53 (Copy)

Ο Επικεφαλής της «ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ» έθεσε τα βασικά και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κεφαλονιά.

Κατά τη χθεσινή επίσκεψη του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Κυρανάκη και του Γραμματέα Οργανωτικού της Ν.Δ. κ. Στέλιου Κονταδάκη, στο Αργοστόλι, ο επικεφαλής της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», Γιάννης Λυκούδης, βρήκε την ευκαιρία και τους έθεσε τα βασικά και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κεφαλονιά.

Στη συνάντηση στο Επιμελητήριο με εκπροσώπους των φορέων, ο κ. Λυκούδης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο, του οποίου η κτιριακή ανανέωση ολοκληρώνεται, τονίζοντας την ανάγκη να δοθούν κίνητρα για την προσέλκυση γιατρών. Ο διοικητής του Νοσοκομείου έχει μιλήσει για 11 κενές θέσεις γιατρών, μεταξύ άλλων παθολόγων, αναισθησιολόγων και χειρουργών.

Ο κ. Λυκούδης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο στεγαστικό πρόβλημα των γιατρών, επισημαίνοντας πως η Πολιτεία θα πρέπει να δώσει λύση, καθώς υπάρχουν κτίρια, όπως το παλιό Νοσοκομείο, οι παλαιές εργατικές κατοικίες και τα υπαλληλικά, αλλά και το κτίριο της Αστυνομίας στην παραλία, που μπορούν να μετατραπούν σε διαμερίσματα για τους γιατρούς, τους δασκάλους και άλλους δημόσιους υπαλλήλους.

«Μόνο η ντροπή το κρατάει για να μην πέσει», είπε χαρακτηριστικά στον κ. Κυρανάκη, για το ετοιμόρροπο κτίριο της Αστυνομίας.

Έθεσε επίσης το ζήτημα των σχολείων – παραπηγμάτων, όπου οι μαθητές κάνουν εκεί ακόμα  μαθήματα, ζητώντας άμεση παρέμβαση από τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα, που παραμένει από το 2014.

Αναφέρθηκε όμως και στην ανάγκη να προχωρήσει το σχέδιο μεταφοράς του λιμανιού του Αργοστολίου στην απέναντι ακτή, ώστε να αποσυμφορηθεί το Αργοστόλι  και υπογράμμισε την μεγάλη σημασία που έχει αφενός να ολοκληρωθεί η εκδίκαση των ενστάσεων επί των δασικών χαρτών, έτσι ώστε αυτοί να περαιωθούν και αφετέρου να δημιουργεί ο χάρτης των οδών, προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν που μπορούν να κτίσουν και που όχι.

«Αυτά τα προβλήματα αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη στο νησί μας», τόνισε ο κ. Λυκούδης προς τους δύο γραμματείς της Ν.Δ.

 

Εκ του γραφείου του Γιάννη Λυκούδη

Επικεφαλής της «ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ»

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
45 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top