skip to Main Content
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κατάμεστη η αίθουσα του Επιμελητηρίου στην εκδήλωση για τον απολογισμό δράσεων τουρισμού από την ΠΙΝ

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων τουριστικής προβολής και η συζήτηση προτάσεων για την επόμενη περίοδο από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Με την εκδήλωση αυτή ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο κύκλος ενημέρωσης και απολογισμού για τα τουριστικά δρώμενα, που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε όλα τα νησιά.

Την παρουσίαση έκαναν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής Σπύρος Γαλιατσάτος.
Περιφερειάρχης: Ζητάμε συνεργασία, αλλά παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας
Εισηγητικά ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι είναι αναγκαιότητα για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων «να δουλέψουμε συντονισμένα με τους φορείς και τους ανθρώπους του τουρισμού» ζητώντας από όλους «να βάλουμε στην άκρη τις διαφορές, που πάντα θα υπάρχουν» και να «συνεργαστούμε, στοχεύοντας ψηλά, με συνέργειες και όραμα βάζοντας στέρεες βάσεις για ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, αξιοποίηση του παραγόμενου προϊόντος και δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας». Ο κ. Γαλιατσάτος υπογράμμισε ότι θα πρέπει όλοι να συνεργαστούν ώστε τα Ιόνια Νησιά να αναγνωρίζονται ως τουριστικός προορισμός, δηλώνοντας μάλιστα ότι «έχουμε βάλει στοίχημα να πετύχουμε, χρειάζεται χρόνος, αλλά βάζουμε βάσεις. Δουλεύουμε σε μια άλλη κατεύθυνση, πιο αποτελεσματικά, θέτοντας τα προϊόντα της Ιόνιας γης στη βιτρίνα της τουριστικής μας προβολής, τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και τα σύγχρονα μέσα».
Αναφερόμενος στην Fraport ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων επανέλαβε την πάγια θέση του ενάντια στη δημιουργία μονοπωλιακών καταστάσεων, τόνισε με νόημα ότι «είναι περισσή αφέλεια η εναπόθεση του μέλλοντος στα χέρια μιας και μόνο, ιδιωτικής εταιρείας» και εκτίμησε ότι «είναι πολύ εύκολο ένας επιχειρηματικός όμιλος μεγάλων διαστάσεων να παίξει παιχνίδια σε βάρος της δικής μας οικονομίας».
Ο Περιφερειάρχης τόνισε ακόμη μια φορά ότι «η Περιφέρεια δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τις επενδύσεις, τις οποίες καλοδεχόμαστε, πρόβλημα έχουμε με τα ξεπουλήματα».
Στον αντίποδα ο κ. Γαλιατσάτος ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι ανοικτή σε ιδέες και συνεργασίες ώστε να αντληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από το ΕΣΠΑ αλλά και τον επενδυτικό νόμο, προς όφελος της τοπικής οικονομίας «πρέπει να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, πολεμώντας με όσα όπλα έχουμε στη διάθεσή μας, ενώνοντας τις δυνάμεις μας».
Τέλος ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την μεγάλη ανταπόκριση στην πρόσκληση για διαφάνεια και διάλογο και τόνισε ότι η κριτική είναι απολύτως καλοδεχούμενη αρκεί να είναι καλοπροαίρετη. «Εμείς σήμερα σας καλέσαμε για διάλογο και προτάσεις όχι για να μας χειροκροτήσετε» είπε χαρακτηριστικά» ξεκαθαρίζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «η ΠΙΝ είναι ανοικτή στο διάλογο. Ας είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουμε πρόβλημα με τις συνεργασίες. Όπως επίσης πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι δεν είναι δουλειά μας να γίνουμε τουριστικοί επιχειρηματίες, εμείς δημιουργούμε το πλαίσιο, το οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούν οι άνθρωποι του τουρισμού».

Καλή επιτυχία στην Κέρκυρα
Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021 από το Δήμο Κέρκυρας δηλώνοντας «Θα ήθελε να είναι εδώ σήμερα και ο Δήμαρχος της Κέρκυρας, ο κ. Κώστας Νικολούζος, αλλά δίνει τη δική του μάχη στην Αθήνα για να καταφέρει η Κέρκυρα να κερδίσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Καλή επιτυχία στην Κέρκυρα και στο Δήμαρχο, οι ευχές όλων μας είναι στο πλευρό του».

Σπ. Γαλιατσάτος: Με όπλο τις νέες τεχνολογίες
Την παρουσίαση του απολογισμού των τουριστικών δράσεων έκανε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Σπ. Γαλιατσάτος, δίνοντας έμφαση στα εντυπωσιακά αποτελέσματα που είχε η στροφή της τουριστικής προβολής στις νέες τεχνολογίες. Παρουσιάζοντας μετρήσεις και αποτελέσματα της στοχευμένης προβολής σε ΜΜΕ τεράστιας απήχησης και κυκλοφορίας (για παράδειγμα CNN, Travel Channel, google) ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού απέδειξε ότι υπάρχουν πολλαπλάσια οφέλη από εκείνα της απλής παρουσίας στις τουριστικές εκθέσεις.
Στην παρουσίαση προβλήθηκαν τα βίντεο της τουριστικής προβολής, που έχουν στο επίκεντρό τους τη φιλοξενία των κατοίκων της Ιόνιας γης, την πανέμορφη φύση, τον πολιτισμό, την παράδοση και τα τοπικά προϊόντα.
Οι ενέργειες αλληλεπίδρασης στα κοινωνικά δίκτυα επίσης προσέφεραν θετικά αποτελέσματα καθώς και η έμμεση διαφήμιση από δημοσιογράφους που φιλοξενήθηκαν στα Ιόνια Νησιά και bloggers, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σπ. Γαλιατσάτος, παρουσιάζοντας αναλυτικά όλες τις ενέργειες της ΠΙΝ και δηλώνοντας αισιόδοξος για την φετινή τουριστική περίοδο στην Κέρκυρα.
«Πρέπει να δώσουμε τέλος στη μιζέρια και την αρνητικότητα. Εμείς είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις, ιδέες και φυσικά σε κριτική, αλλά δεν πρόκειται να συρθούμε, όπως γινόταν στο παρελθόν, από έκθεση σε έκθεση, ούτε να απεμπολήσουμε το δικαίωμά μας να χαράξουμε τη δική μας στρατηγική. Εξάλλου όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Γεγονός είναι ότι όσοι κάνουν κριτική δεν εξηγούν γιατί τόσα χρόνια τα Ιόνια Νησιά, δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την πεπατημένη, με αποτελέσματα πολλές φορές αρνητικά. Εμείς δοκιμάζουμε κάτι καινούργιο και όπως είπα σε βάθος χρόνου θα αποδειχθεί αν έχουμε δίκιο», είπε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού.
Οι συμμετέχοντες
Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν ή έκαναν παρέμβαση: εκπροσωπώντας το Δήμο Κέρκυρας ο αντιδήμαρχος Βασίλης Καββαδίας, ο πρ. Περιφερειάρχης Σπ. Σπύρου, ο πρ. αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Χρ. Σκούρτης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κερκυραίων Δήμος» Μ. Υδραίου, ο πρ. βουλευτής Στ. Γκίκας, ο αναπληρωτής γραμματέας του τομέα τουρισμού των ΑΝΕΛ Γ. Κουρσάρης, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Κέρκυρας Π. Μπράμος, ο κ. Σπ. Καλούδης από το δίκτυο παραγωγών «η Κέρκυρα παράγει» και το Επιμελητήριο Κέρκυρας, ο κ. Βουλισμάς από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, ο κ. Π. Μεταλληνός από τη Χορωδία Κέρκυρας, ο κ. Κ. Τσουμάνης από την Επιστημονική Εταιρεία Τουρισμού κ.α.
Παρεβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι των τοπικών σωμάτων ασφαλείας, ο πρ. Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής, ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Δ. Διαβάτης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και της Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Κ. Μουζακίτης, οι κ. κ. Γ. Τσερεμής και Γ. Καλούδης από τον Σύνδεσμο Αργυροχρυσοχόων, ο κ. Κ. Κιτσάκης από την ΟΕΒΕ Κέρκυρας, ο κ. Σπ. Μίχας από το Σύλλογο Δ/ντων Ξενοδοχείων Κέρκυρας, ο πρόεδρος Π. Κατσαρός και μέλη του Σωματείου Εστιατόρων Κέρκυρας, εκπρόσωποι και μέλη παραγωγικών και τουριστικών φορέων αλλά και πολλοί επιχειρηματίες του τουριστικού και ναυτιλιακού τομέα.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top