skip to Main Content
1596569 Koronaios Krouazieroploio Diamond Princess (Copy)

Ιαπωνία – Κορωνοϊός: Αδιάθετοι άλλοι 100 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess


Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ανέφερε ότι οι επιβάτες αυτοί θα επανεξεταστούν κατεπειγόντως.

Περίπου 100 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο έχει τεθεί σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα, ανέβασαν πυρετό ή αισθάνθηκαν αδιαθεσία, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo το Σάββατο. Οι νεκροί από τον φονικό ιό έφτασαν το Σάββατο τους 723. 

Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες αυτοί θα επανεξεταστούν κατεπειγόντως.

Μέχρι τώρα, 64 άνθρωποι που είχαν βρεθεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό 2019-nCoV, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία από το κρουαζιερόπλοιο, στο οποίο επιβαίνουν περίπου 3.700 εκδρομείς από 50 χώρες. Το Diamond Princess απέπλευσε από τη Γιοκοχάμα στις 20 Ιανουαρίου και επέστρεψε στις 3 Φεβρουαρίου. Μεταξύ των επιβατών ήταν και ένας Κινέζος που στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι είχε μολυνθεί από τον κοροναϊό. Ο ασθενής αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ στις 25 Ιανουαρίου. Οι ιαπωνικές αρχές διέταξαν το κρουαζιερόπλοιο να αράξει στα ανοιχτά της Γιοκοχάμα για να εξεταστούν οι επιβάτες και το πλήρωμα. Η καραντίνα θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου.

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων που ερευνά την επιδημία του νέου κορονωϊού θα αναχωρήσει για την Κίνα την Δευτέρα ή την Τρίτη, ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα του οργανισμού στη Γενεύη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top