skip to Main Content
Vergoteia 2016 Sinenteuxi Tipou 4 1170×563 (Copy)

«Θέλουμε τα Βεργώτεια να ανέβουν επίπεδο»

FRG_8488_

Η βελτίωση των αγώνων χρόνο με το χρόνο και η καθιέρωση τους με τη συμμετοχή ακόμη περισσότερο μεγάλων αθλητών του ελληνικού στίβου αποτελούν τους στόχους των «Βεργώτειων», οι οποίοι θα αναβιώσουν αυτό το Σάββατο (14/5) για δεύτερη φορά στο Στάδιο «Ανδρέας Βεργωτής» του Αργοστολίου
Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησαν την Παρασκευή (13/5) στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος». Τη διαδικασία συντόνισε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Νίκος Γιαννόπουλος, ο οποίος θα καλύψει και τη φετινή διοργάνωση για λογαριασμό της κρατικής τηλεόρασης, δίνοντας πρώτα το λόγο στον Βαγγέλη Τζελάτη, Πρόεδρο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου. «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ για δεύτερη φορά να κάνουμε τους αγώνες. Θέλουμε να τους κάνουμε ακόμη καλύτερους. Θα προσπαθήσουμε να ανέβουν τα Βεργώτεια ένα επίπεδο πιο ψηλά και υπάρχουν τα εχέγγυα για να το πετύχουμε. Θα πιέσουμε έτσι ώστε να μπει ο αγώνας στους πέντε πανελλαδικούς που ανήκουν στα λεγόμενα γκραν-πρι. Θα θέλαμε φέτος από εσάς, τα ΜΜΕ να είναι πιο αυστηρή η κριτική σας προς όλους για να γίνει ακόμη καλύτερη η διοργάνωση» τόνισε μεταξύ άλλων. Εν συνεχεία, μίλησε ο Υπεύθυνος Επιτροπής Ανάπτυξης ΣΕΓΑΣ, Δημήτρης Ορφανόπουλος: «Οι αγώνες γίνονται με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός και μακάρι να γίνουν ακόμη περισσότεροι οι καλοί αθλητές που θα μετέχουν. Ο Νίκος Μεταξάς έχει κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια κι αυτό είναι το καλύτερο εφαλτήριο για να καθιερωθεί η διοργάνωση τις επόμενες χρονιές. Οι αθλητές θα τρέξουν σε ένα γρήγορο ταρτάν, σε ένα στάδιο που μπορεί να του λείπουν οι υποδομές αλλά αν εξοπλιστεί κατάλληλα θα μπορούμε να καταφέρουμε πολλά» ανέφερε.

«Τα φώτα της χώρας μας πέφτουν στο νησί μας»
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης τόνισε από τη μεριά του: «Η προσπάθεια που κάνει η ΚΕΔΗΚΕ εστιάζεται κυρίως στο λαϊκό αθλητισμό και στη μεγάλη συμμετοχή των αθλητών και των φορέων του νησιού και όχι τόσο στις επίσημες καταμετρήσεις. Αυτό είναι που κάνει τα Βεργώτεια ιδιαίτερα. Επειδή αποτελεί μια διοργάνωση που έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον και τα φώτα της χώρας μας πέφτουν στο νησί μας. Εμείς θα προσπαθήσουμε χρόνο με το χρόνο να βελτιωνόμαστε γιατί θέλουμε τα Βεργώτεια να αποκτήσουν ξανά την αίγλη του παρελθόντος». Ακολούθως, δόθηκε ο λόγος στον Θανάση Μουίκη, ο οποίος μίλησε ως εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή»: «Το Ιδρυμα Βεργωτή παρακολουθεί από κοντά αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε από πέρυσι και θέλουμε να κάνουμε ένα ακόμη μεγαλύτερο βήμα. Σιγά-σιγά, όμως, δεν θέλουμε «φωτοβολίδες». Θα προσπαθήσουμε να αναβαθμίσουμε τους αγώνες βήμα-βήμα και να τους βάλουμε στο δρόμο που πρέπει. Ευχαριστούμε τους αθλητές που θα έρθουν και ελπίζουμε να το χαρεί και ο κόσμος. Να καταλάβει την αξία του κλασσικού αθλητισμού, που είναι ελληνικό «προϊόν» και όχι ξενόφερτο – όπως το μπάσκετ ή το ποδόσφαιρο – και μπορούμε να κάνουμε θαύματα» είπε. Ο Νίκος, προπονητής Γυμναστικής Εταιρείας Κεφαλληνίας, που διοργανώνει τους αγώνες σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα και την ΚΕΔΗΚΕ, ανέφερε: «Ελπίζουμε τη φετινή χρονιά να δώσουμε ώθηση στους αγώνες έτσι ώστε του χρόνου να είναι ακόμη καλύτεροι. Ο αγώνας γίνεται στα πλαίσια της ανάπτυξης του στίβου στην Κεφαλονιά και υπάρχουν οι δυνατότητες να αποκτήσει ο κλασσικός αθλητισμός μια δυναμική στο νησί μας». Εκ μέρους των μεγάλων αθλητών, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση μίλησε ο Αντώνης Μέρλος, κάτοχος πανελληνίου ρεκόρ στο άλμα εις ύψος με επίδοση 2,14μ., ο οποίος θα προσπαθήσει να πιάσει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Κεφαλονιά, απ’ όπου κατάγονται οι γονείς μου (σ.σ. από τα Διλινάτα). Εχω έρθει προετοιμασμένος για μεγάλα άλματα και ελπίζω να μου βγούνε. Ευχαριστώ τον Νίκο Μεταξά που με κάλεσε να μετέχω στους αγώνες».

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top