skip to Main Content
Xardalias Magiorkinis Papaeuaggelou 1 (Copy)

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ

“ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ” ΕΙΠΕ Ο ΑΔΩΝΗΣ

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχ. Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και οι καθηγητές Παπαευαγγέλου και Μαγιορκίνης.

Θέμα, η πορεία της πανδημίας αλλά και οι αποφάσεις για το λιανεμπόριο.

“Θα έχουμε σαφή επαναξιολόγηση των δεδομένων και με βάση τις εξελίξεις θα υπάρξουν αλλαγές” είπε η κ. Παπαευαγγέλου που συνέχισε: “Στόχος το επόμενο δίμηνο είναι να εμβολιάσουμε τις επικίνδυνες ομάδες για να κατεβάσουμε ηλικιακά τα κρούσματα”.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης ανακοίνωσε το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά και των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών αισθητικής, τα ΚΤΕΟ.

“Αν τα στοιχεία δείξουν τάση επαναφοράς, θα πάρουμε πίσω όλα τα μέτρα” είπε ο Υφυπουργός ανακοινώνοντας το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που θα είναι ανοικτά από τις 7 το πρωί ως το 8 το βράδυ.

Με τον κωδικό 2 θα μετακινούμαστε στα καταστήματα λιανικού εμπορίου, το οποίο θα έχει διάρκεια δύο ώρες. Δηλαδή, εντός δύο ωρών πρέπει να έχετε πάει στο μαγαζί, να έχετε παραλάβει και να γυρίσετε σπίτι σας.

Αυξάνεται ο χώρος στον οποίο θα πρέπει να κινούνται στα μαγαζιά οι πελάτες, ήτοι ένα άτομο ανά 35 μέτρα. Στα ταμεία υποχρεωτική απόσταση 2 μέτρων, που θα τηρηθεί αυστηρά.

Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, θα ισχύει το click away.

Σε ότι αφορά στα κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής η προσέλευση θα γίνεται μόνο με ραντεβού.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Γεωργιάδης “η Κυριακή 24 Ιανουαρίου θα είναι προαιρετικά ανοικτά τα μαγαζιά για να εξυπηρετηθούν οι πελάτες αλλά και τα καταστήματα. Η ύπαρξη δύο ωρών στα μηνύματα είναι για να μην υπάρχει συνωστισμός στους δρόμους και στα καταστήματα. Αν δούμε κάπου συνωστισμό θα επέμβουμε, ακόμα και απόσυρση των μέτρων”.

“Τώρα είναι η ώρα, όλοι οι Έλληνες σαν μια γροθιά να βάλουμε πλάτη να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο” κατέληξε ο Υπουργός.

“Τα δεδομένα είναι διαρκώς μεταβαλλόμενα” είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς και συνέχισε συμπληρώνοντας τις ανακοινώσεις: “Παραμένει η απαγόρευση μετά τις 9 το βράδυ, παραμένει η μετακίνηση από νομό σε νομό. Το άνοιγμα των καταστημάτων αρχίζει στις 18 Ιανουαρίου και προαιρετικά πάντα μπορούν να ανοίξουν και την Κυριακή 24 του μήνα”.

Όσο για τα πρόστιμα, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως “υπάρχει συζήτηση για την αύξηση των προστίμων, αλλά αυτό θα το δούμε αν θα τηρήσουμε τα μέτρα ή θα επιχειρήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που μας δίνουν”.

Τέλος τα μέτρα για Ελευσίνα, παρατείνονται στον Ασπρόπυργο

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την άρση των μέτρων στην Ελευσίνα, ενώ στον Ασπρόπυργο παρατείνονται ως τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. Το ίδιο ισχύει και στον Δήμο Εορδαίας, Κρόκου και Σιάτιστας.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top