skip to Main Content
Γαλιατσάτος – Χάρακας (Copy)

Γαλιατσάτος: Αυτοί φταίνε που δεν προχωράει ο Χάρακας…….

– Μετατίθεται η ημερομηνία παράδοσης 


Με σκληρά λόγια μίλησε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος για το τοπικό γραφείο της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών.

Ο περιφερειάρχης, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Σάκη Βούτου, στον Ionian Galaxy, κατηγόρησε, τα στελέχη του τοπικού γραφείου ότι έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την καθυστέρηση, λέγοντας τα εξής:

13428616_10204873675600118_8885479672929372003_n
«Δυστυχώς, ο προγραμματισμός που είχαμε για 30/6 μετατίθεται και ο λόγος έχει να κάνει μόνο με την απίστευτη γραφειοκρατική αντίληψη, την οποία έχουν μονάδες δημοσιονομικού ελέγχου που εδρεύουν στην Κεφαλονιά. Οι άνθρωποι λειτουργούν, όχι ως παράγοντες της δημόσιας ζωής με έναν τρόπο που θα πρέπει να στηρίζουν μια προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια… εμμένουν στον τύπο και όχι στην ουσία. Αποτέλεσμα: όλη αυτή η υπόθεση της αμφισβήτησης των λογαριασμών που έχουν υποβληθεί από τον εργολάβο, έχει σταλεί στο υπουργείο εδώ και καιρό, αυτή τη στιγμή είναι υπόθεση των γενικών γραμματέων του υπουργείου προκειμένου να πάρει την οριστική απόφαση επί των λογαριασμών».Ο κ. Γαλιατσάτος πρόσθεσε ότι ελπίζει πως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου θα κινηθεί με ένα πνεύμα σύμφωνο με την ωφελιμότητα του έργου και θα αντιληφθεί την ανάγκη να αποκατασταθεί η τάξη στην οικονομία της Βόρειας Κεφαλονιάς και όχι μόνο.
«Τόσο ο κ. αντιπεριφερειάρχης, όσο κι εμείς έχουμε κινητοποιήσει τη μισή κυβέρνηση για το συγκεκριμένο θέμα. Ελπίζω ότι γίνεται κατανοητή η σημασία του έργου αυτού για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί. Θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι οι κύριοι αυτοί, που έχουν και όνομα και επώνυμο, εάν το συγκεκριμένο έργο στο τέλος απενταχθεί από το πρόγραμμα εξαιτίας του ότι δεν θα μπορεί να πληρωθεί ο εργολάβος», συνέχισε ο περιφερειάρχης, ο οποίος  στη συνέχεια μίλησε με ακόμη πιο σκληρές εκφράσεις για τους υπεύθυνους του τοπικού γραφείου.

«Μιλώ με την ευθύνη που έχει ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κι όποιος έχει αυτιά ανοιχτά, ας ακούει. Εδώ δεν παίζουμε παιχνίδια με την τύχη της Κεφαλονιάς. Κι εδώ στο συγκεκριμένο οι κύριοι νοιάζονται μονάχα για την γραφειοκρατική τους αντίληψη και για τις μικρότητες του χώρου τους. Αυτό που θα ‘πρεπε να κάνουν, όπως επανειλημμένα τους έχει ζητήσει, τόσο ο αντιπεριφερειάρχης, όσο και και οι δικές μας υπηρεσίες, ήταν να δώσουν το οκ για την αποπληρωμή των λογαριασμών. Όλα  τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες και δεν αντέχουν ουσιαστική κριτική. Ελπίζω ο γ.γ. του υπουργείου ότι θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει».

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

Σχετικά άρθρα

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top