skip to Main Content
ImageHandler (Copy)

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μας ενδιαφέρουν οι δικηγόροι, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ

ImageHandler

«Ντροπή σας» είπαν οι δικηγόροι στον βουλευτή Λάππα – Έξαλλοι του φώναζαν πως τους καταδικάζει να ζήσουν με 100 ευρώ το μήνα – Πρόκληση και από τον Σαντορινιό: Το ασφαλιστικό προκαλεί την αντίδραση των βολεμένων

Αγριο επεισόδιο στο εντευκτήριο της Βουλής μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπων δικηγοριών ενώσεων εξελίχθηκε λίγο μετά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια. Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα δικηγόρων παρουσία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Αλεξανδρή κατευθύνθηκε προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις προωθούμενες διατάξεις.

«Δεν ντρέπεστε. Πως μπορείς να είσαι δικηγόρος και να ψηφίζεις αυτά τα μέτρα αντι να κάνεις πρόταση μομφής στον κ. Κατρούγκαλο» ανέφερε ένας εκ των δικηγόρων με τον κ. Λάππα να απαντά: «τι ύφος είναι αυτό; Πως μου μιλάς έτσι; Πως μπήκατε εσείς εδώ μέσα»  και να αναζητά την συνδρομή της ασφάλειας του κοινοβουλίου.
«Δεν μας ενδιαφέρουν οι δικηγόροι, μας ενδιαφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η χώρα» απάντησε ο βουλευτής.

Η αντίδραση του βουλευτή εξόργισε τους δικηγόρους που συνέχισαν σε έντονο ύφος: «Ντροπή σου! Έχουμε οικογένειες και παιδιά και μας αφήνεται να ζήσουμε με 100 ευρώ το μήνα. Μας προδώσατε. Εμείς σας ψηφίσαμε και εσείς μας προδώσατε όπως κάνατε με όλους τους ψηφοφόρους σας. Την Κυριακή όμως που θα ψηφίζετε το νομοσχέδιο θα δείτε τι θα γίνει έξω από την Βουλή».

Νέα πρόκληση από τον Σαντορινιό: Το ασφαλιστικό προκαλεί την αντίδραση των βολεμένων

Λίγες ώρες μετά το επεισόδιο στο εντευκτήριο της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός προχώρησε σε νέα πρόκληση κατά την ομιλία του στη Βουλή όταν και υποστήριξε ότι η συνδικαλιστική ηγεσία του ΤΕΕ που προανήγγειλε διαγραφή όσων μηχανικών – κυβερνητικών βουλευτών  ψηφίσουν το νομοσχέδιο είναι «ευνοημένοι υπάλληλοι της ΝΔ».

Την ώρα που το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας έχει ξεσηκωθεί καθώς οι προωθούμενες διατάξεις επιβαρύνουν ασύμμετρα μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες και κόβει περαιτέρω κύριες και επικουρικές συντάξεις, ο κ. Σαντορινιός είπε ότι «το νομοσχέδιο προκαλεί τις αντιδράσεις των βολεμένων»!

Σαν να μην έφτανε αυτό και την στιγμή που το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ανακοίνωσε ότι θα διαγράψει τους μηχανικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος ισχυρίστηκε προς την αντιπολίτευση ότι «Δεν κατανοείτε ότι ένας μηχανικός δεν μπορεί να πληρώνει εισφορές λόγω των δικών σας πολιτικών την ώρα που λίγοι μηχανικοί πληρώνουν. Λίγοι και ευνοημένοι υπάλληλοι της ΝΔ που μας απειλούν με διαγραφή. Εμείς υπερασπιζόμαστε τους μηχανικούς που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οδήγησαν σε ανέχεια».

Ο ίδιος δε επανέλαβε το βασικό κυβερνητικό επιχείρημα σύμφωνα με το οποίο «το ασφαλιστικό είναι γραμμένο από την ελληνική κυβέρνηση και όχι από τους δανειστές» ενώ χωρίς να αυτοσαρκάζεται πρόσθεσε «δεν μπορεί να καταλάβει η αντιπολίτευση τι είναι η διαπραγμάτευση και τι είναι οι «κόκκινες» γραμμές»

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top