skip to Main Content
Στιγμιότυπο οθόνης 2017 04 10 10 52 55 (Copy)

Βαγγέλης Γαλιατσάτος: «Νιώθω χαρούμενος ….

…για το ασημένιο, μπορούσα και το χρυσό»

 

Χαρούμενος για την μεγάλη του επιτυχία ήταν ο Βαγγέλης Γαλιατσάτος ο οποίος μίλησε στα Κεφαλονίτικα Νέα, από την Μπανγκόκ της Ταϋλάνδης. Λίγα λεπτά πριν είχε κατακτήσει δύο ασημένια μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων χαρίζοντας μια μεγάλη επιτυχία στην Κεφαλονιά.

 

Ο Βαγγέλης μας μίλησε αμέσως μετά τον αγώνα για τα συναισθήματά του αλλά και για το πώς φτάσαμε στο σημερινό ασημένιο μετάλλιο.
«Νιώθω χαρούμενος για την επιτυχία που αποτελεί μια δικαίωση για την προσπάθεια που έχω κάνει», μας είπε ο αθλητής, ο οποίος όμως φάνηκε να πιστεύει ότι μπορούσε να κατακτήσει ακόμη και το χρυσό.
«Μπορούσα και το χρυσό», μας είπε. «Πολλά κρίθηκαν στην πρώτη προσπάθεια που ζητήσαμε να δηλωθούν παραπάνω κιλά, όμως έκαναν λάθος και ακυρώθηκα χωρίς να το πάρω χαμπάρι», μας είπε ο αθλητής που και στο ζετέ είδε να βγαίνει άκυρη η δεύτερη προσπάθειά του στο ζετέ, παρ’ ότι φάνηκε να έχει το βάρος (άλλωστε στην προπόνηση σήκωνε πάνω από 180). Πάντως τόσο ο ίδιος ο Βαγγέλης, όσο και ο προπονητής του δεν αμφισβήτησε την απόφαση των κριτών στο ζετέ.

Λίγες μέρες πριν, ο νεαρός αθλητής μας είχε πει ότι πάει για ένα μετάλλιο, χωρίς να τον ενδιαφέρει το ποιο είναι αυτό, όμως… τρώγοντας έρχεται η όρεξη και ο Βαγγέλης φάνηκε ότι ήθελε και πίστεψε και το χρυσό

«Έχασα την πρωτιά μέσα απ’ τα χέρια μου», μας είπε, «αλλά τι να γίνει… είναι όλα μέσα στο παιχνίδι», είπε κλείνοντας.

Ό,τι και να πούμε πάντως, και δεδομένων των συνθηκών, η επιτυχία του Βαγγέλη είναι τεράστια. Ο αθλητής αναγκάστηκε να ταξιδέψει την τελευταία στιγμή, να φτάσει κουρασμένος στην Ταϋλάνδη και να προπονηθεί όταν οι άλλοι έκαναν χαλάρωση. Κι όλα αυτά, ενώ παράλληλα είχε βιώσει τους τελευταίους μήνες την αγωνία για το αν θα έχει μαζί του τον προπονητή του, τον οποίο μάλιστα ακόμα και σήμερα,  τρεις φορές ο άνθρωποι των αγώνων προσπάθησαν να βγάλουν έξω, λόγω της τιμωρίας του από την Ελληνική Ομοσπονδία.

Ο Βαγγέλης περιμένει τώρα την επιστροφή του στην Αθήνα και μετά στην Κεφαλονιά φέρνοντας στις αποσκευές του δύο μετάλλια που σημαίνουν πολλά τόσο για τον ίδιο και την οικογένειά του, που τον στήριξαν όλο αυτό τον καιρό, τον προπονητή του Νίκο Γαλιατσάτο, την Κεφαλονιά, αλλά και την Ελλάδα, αφού ήταν ο μόνος Έλληνας αθλητής που συμμετείχε στο Παγκόσμιο.
Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα  Νέα 
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top