skip to Main Content
ΠΑΡΙΣΗΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ (Copy)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ “ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ” ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ

Μια παροιμία λέει πως “ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται”.

Έτσι και ο δήμαρχος Αργοστολίου. Πιάστηκε από μια επιστολή επισκέπτριας του νησιού μας που ύμνησε το …έργο του για να αυτοδιαφημιστεί.

Ξεπερνώντας το γεγονός, πως κατάφερε να τον βρει η τόσο ενθουσιασμένη επισκέπτρια και αγαπημένη του inkefalonia, γιατί οι δημότες δεν τον έχουν δει 4 χρόνια, μας έδωσε όμως την ευκαιρία να θέσουμε ορισμένα ερωτήματα;

– Αλήθεια, έχει κατέβει ο δήμαρχος στους δρόμους της πόλης μας που αναστενάζουν καθημερινά δημότες και επισκέπτες από το κυκλοφοριακό κομφούζιο; Υποσχέθηκε λύση του προβλήματος, δημιουργία πάρκινγκ . Αλλά τέσσερα χρόνια μετά, τίποτα.

  – Έχει περάσει από τους δρόμους  μας, που βρίσκονται σε κακό χάλι; Δεν έχουν  καθαριστεί ούτε καν τα ξερόχορτα, που είναι πνιγμένα στα σκουπίδια, από πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια μπύρας κ.α. Οι λακκούβες δεν μπαλώθηκαν και ο φωτισμός είναι σχεδόν ανύπαρκτος.  

 – Μήπως προχώρησε σε έργα ουσίας στις λαϊκές γειτονιές του Αργοστολίου ή έδειξε ενδιαφέρον μόνο , για συγκεκριμένες περιοχές; Μήπως αλήθεια ομόρφυνε το δήμο μας,  φύτεψε δέντρα και λουλούδια στα παρτέρια της πόλης μας;

 – Που είναι άραγε το Μουσείο Σκλάβου που θα παρέδιδε στο τέλος της θητείας του;

– Που είναι η παρουσία του στα μεγάλα τουριστικά  κέντρα του  Δήμου μας. Στον Πόρο, η νομιμοποίηση της χάραξης του αιγιαλού ξεχάστηκε, όπως και το όνειρο της ανάπλασης της παραλίας .

Το ίδιο συμβαίνει και με τη Σκάλα. Κανένα ουσιαστικό έργο ανάπτυξης  και ανάπλασης σε μια από τις ποιο τουριστικές περιοχές της Κεφαλονιάς.

Δυο κωμοπόλεις που του έδωσαν τη νίκη στις προηγούμενες εκλογές ξεχάστηκαν από το δήμαρχο.  Εκτός κι αν έργα εννοεί το μπάλωμα της στρατιωτικής γέφυρας του Πόρου και την αλλαγή κεραμοσκεπής στο δημοτικό κατάστημα.

Απόντες και στον Κατελειό, το “αποπαίδι” του τουρισμού, όπως λένε οι κάτοικοι του, με το απαράδεκτο οδικό δίκτυο και το εγκαταλειμμένο αλιευτικό καταφύγιο  και  στο Λουρδά με την παραμελειμένη παραλία, συχνά γεμάτη σκουπίδια, με το κυκλοφοριακό και τους στενούς δρόμους γεμάτους λακκούβες.

Αναφέραμε μερικά προβλήματα που θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει μέσα στην τετραετία και άλλα μικρότερα που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν σήμερα.

Ο δήμαρχος κ. Μιχαλάτος στην ανακοίνωση του, περηφανεύεται για το έργο του προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των κατοίκων του νησιού.

Επικαλέστηκε μάλιστα μια δήλωση του Steve Jobs  που λέει πως “ ο μόνος τρόπος για να γίνει καλή δουλειά, είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις”. Έτσι εξηγείται γιατί απέτυχε.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top