skip to Main Content
IMG 1379

Σοβαρό ατύχημα στο δρόμο καρμανιόλα της Μονής Άτρου [εικόνες]

Άτρος [εικόνες]

Οι φόβοι μου για ένα ενδεχόμενο ατύχημα στον δρόμο για την μονή της Άτρου, ένα δρόμο που μόνο το συναίσθημα της ντροπής και αποτροπιασμού, της οργής και θυμού προς κάθε υπεύθυνο που αδιαφορεί στις εκκλήσεις του κόσμου, για τη δημουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς οδικού δρόμου 4,5 χιλιομέτρων, που θα παρέχει την ασφαλή πρόσβαση στην ιστορικότερη ιερά μονή της νήσου. Παρ´ολες τις αντίξοες συνθήκες πρόσβασης στη μονή, οι πιστοί συνέρευσαν και χθες το βράδυ στο κάλεσμα για παράκληση στην Κυρία Θεοτόκο.
Για όσους δεν γνωρίζουν την άθλια κατάσταση του δρόμου, οι λέξεις ωχριούν στον κίνδυνο που διατρέχει ο καθένας να ανεβεί η να κατέβει από την ιερά μονήν. Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης , Δήμαρχος, Μητροπολίτης και Βουλευτής για χρόνια τώρα ακούν και σιγούν στην αγωνία των πιστών για επίλυση του διαχρονικού αυτού προβλήματος.
Κανείς τους δεν συμμερίζεται τον κίνδυνο που ο ηγούμενος διατρέχει κάθε φορά πού ανεβαίνει η κατεβαίνει από τον λόφο της μονής.
Χθες βράδυ λοιπόν, μετά την παράκληση ένα αυτοκίνητο με τρεις επιβάτες, τον οδηγό και δυο κυρίες για αδιευκρίνιστους λόγους, έχασε τον έλεγχο και χτυπώντας δεξιά στους βράχους, αναποδογύρισε και ευτυχώς παρέμεινε ανάποδα στη μέση του δρόμου, ένα μέτρο πριν τον γκρεμό. Για καλή τους τύχη, το προπορευόμενο όχημα και αυτό πίσω τους έτρεξαν προς βοήθεια τους. Με μεγάλη δυσκολία, σπάζοντας τα τζάμια του οχήματος κατάφεραν να σύρουν έξω τους τρεις εγκλωβισμένους. Ο οδηγός φανερά τραυματισμένος και οι δυο κυρίες με τραύματα και σε κατάσταση σόκ. Μετά από λίγα λεπτά έφτασα και εγώ με τον ηγούμενο και αδυνατούσαμε να πιστεύσουμε πως το όχημα δεν έπεσε στον γκρεμό. Κάποιος ήδη είχε ειδοποιήσει το ασθενοφόρο το οποίο ήταν η μόνη υπηρεσία που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Φθάνοντας όμως στον τόπο του ατυχήματος, παρέμεινε μακρυά επειδή δεν χώραγε να περάσει δίπλα από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Οδηγήσαμε προσεχτικά τις δυο κυρίες και τον οδηγό στο ασθενοφόρο. Κατανοητό βέβαια το γεγονός ότι το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω μέχρι να απομακρυνθεί το όχημα από καταμεσής του δρόμου, να ανεβεί στο χώρο της μονής και να γυρίσει εκεί με κατεύθυνση τον Πόρο.
Η Αστυνομία , η Πυροσβεστική , η Δημοτική Αρχή δυστυχώς απόντες από την παρ´ολίγο τραγωδία στην μονή.
Αδυνατώ να κατανοήσω την απάθεια των αρχών, των φορέων της αλλά και της Μητροπόλεως στο μεγάλο αυτό πρόβλημα του τόπου. Θα πρέπει δηλαδή να θρηνήσουμε θύματα για να αφυπνιστούν τόσο ο Σεβασμιώτατος, όσον και οι υπεύθυνοι για την απαρχή και ολοκλήρωση αυτού του μικρού έργου, που όλοι γνωρίζουμε ότι και τα κονδύλια και η μελέτη έχουν εγκριθεί προ πολλού;
Εγώ, σαν επισκέπτης στη νήσο και προσκυνητής της μονής για πολλά χρόνια, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι τόσο η Μητρόπολη όσον και οι ιθύνοντες δεν έχουν δείξει σοβαρότητα και ειλικρινές ενδιαφέρον στο μείζον αυτό πρόβλημα. Εύχομαι ο δύσβατος αυτός δρόμος να μη βαφτεί με αίμα αθώων προσκυνητών για να γίνει η απαρχή της κατασκευής του.
Σας στέλνω φωτογραφίες από το χθεσινό συμβάν που προκάλεσε ανείπωτο φόβο και τρόμο στους εκεί παρευρεθέντες .

Με εκτίμηση
Γιάννης Κρητικος

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top