skip to Main Content
Pjimage (3)

Ανοικτή επιστολή της Βουλευτή στον Πρόεδρο του Ελληνικού Κτηματολογίου

Προς: Πρόεδρο του Δ. Σ. του «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ»

Καθηγητή κ. Βύρωνα Νάκο

ΘΕΜΑ: Εξαίρεση περιοχής από το λειτουργούν κτηματολόγιο του Ληξουρίου  και ένταξή    της στην τρέχουσα μελέτη κτηματογράφησης της Κεφαλονιάς.

Αθήνα, 28-2-2019

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Όπως έχουμε ενημερωθεί από ιδιοκτήτες,  κατά την κτηματογράφηση του πρώην Δήμου Ληξουρίου,  λανθασμένα συμπεριλήφθηκαν ακίνητα της όμορης πρώην Κοινότητας Μονοπωλάτων (νυν Τοπική Κοινότητα Μονοπωλάτων), που βρίσκονται στο κοινό όριό τους.

Οι ιδιοκτήτες της περιοχής αυτής δεν υπέβαλαν δηλώσεις και δεν συμμετείχαν στην κτηματογράφηση, αφού ορθώς θεωρούσαν ότι οι ιδιοκτησίες τους ανήκουν στα Μονοπωλάτα,  με αποτέλεσμα οι ιδιοκτησίες τους να εγγραφούν   στο λειτουργούν κτηματολόγιο σαν «αγνώστου ιδιοκτήτη».

Επειδή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε δεν οφείλεται σε αμέλεια των ιδιοκτητών και η διόρθωση στα πλαίσια του λειτουργούντος είναι σύνθετη και δαπανηρή διαδικασία, η βέλτιστη λύση είναι η εξαίρεση περιοχής από το λειτουργούν κτηματολόγιο και ένταξή της στην τρέχουσα μελέτη κτηματογράφησης της Κεφαλονιάς.

Το θέμα έχει τεθεί και παλαιότερα και πρόσφατα στο «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ», χωρίς όμως να έχει ακόμη επιλυθεί.

Παρακαλούμε, προς αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας των ιδιοκτητών,  για τις ενέργειες σας ώστε να επιλυθεί άμεσα το παραπάνω πρόβλημα.

Με εκτίμηση

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Γραμματέας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top