skip to Main Content
%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82 %cf%84%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%82 %cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bb%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9 %ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%bf %cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%83

Όταν η σεισμοί γίνονται αξιοθέατο – Τσελέντης: Σεισμολογικό πάρκο και μουσείο στην Παλική !

tselentis-1 %cf%83%ce%b1%ce%ba%ce%b7%cf%83-1-1-1

Μπορεί η σεισμικότητα της Κεφαλονιάς να αποτελεί ένα από τα προβλήματα του νησιού, όμως από την άλλη αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αξιοποιηθεί και με θετικό τρόπο.
Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο γνωστός Κεφαλονίτης σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκης Τσελέντης, ο οποίος προανήγγειλε, στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο και τον Ionian Galaxy, τη δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου στην Παλική που θα αξιοποιεί τη σεισμικότητα και την ιστορία της περιοχής με τους σεισμούς, μετατρέποντάς τους σε αξιοθέατο.

Φωτογραφία από σεισμολογικό πάρκο στην Αλάσκα

Σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα δημιουργηθεί αυτό το κέντρο στο χώρο του ανακαινισμένου Δημοτικού Σχολείου (Βαλεντή), στο Ληξούρι.

an6-1

Θα περιλαμβάνει μία «σεισμική τράπεζα», δηλαδή ένα χώρο εξομοίωσης σεισμών προκειμένου να εκπαιδεύονται τα παιδιά, ένα μουσείο σεισμολογίας αλλά και κάποιες επισκέψιμες ανασκαφές προκειμένου οι επισκέπτες να βλέπουν ζωντανά πώς είναι ένα σεισμικό ρήγμα!

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top