skip to Main Content
Galiatsatos Copy

Χαμός με Γκούση στην Περιφέρεια – «Συκοφαντικές οι δηλώσεις του»

«Καταγέλαστοι όσοι υιοθετούν τις απόψεις του» και Α ΕΛΜΕ Μεσσηνίας:Ψήφισμα – Καταγγελία για την προσπάθεια φίμωσης της ΕΛΜΕ ΚΙ

Με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση, τόσο η Περιφερειακή Αρχή όσο και η ΑΝ.Α.Σ.Α., σχολιάζουν με πολύ έντονο τρόπο τις δηλώσεις του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κώστα Γκούση, ο οποίος είναι μέλος αλλά και περιφερειακός σύμβουλος με την ίδια παράταξη, και θέτουν θέμα παραμονής του στην ΑΝ.Α.Σ.Α..

Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι την ανακοίνωση υπογράφουν 27 περιφερειακοί σύμβουλοι και αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι καυτηριάζουν πρόσφατες δηλώσεις του στις οποίες καταφέρεται εναντίον στελεχών της παράταξης, σχολιάζοντας μάλιστα ότι πρόκειται για «αντιπερισπασμό με χαρακτηριστικά συκοφαντίας».

Η ανακοίνωση

Δεν μας αγγίζουν οι συκοφαντίες απ’ όπου κι αν προέρχονται
Με αφορμή τις θέσεις και απόψεις που εξέφρασε δημόσια μιλώντας στα ΜΜΕ της Κέρκυρας ο περιφερειακός σύμβουλος της ΠΕ Κέρκυρας  κ. Κ. Γκούσης, στην προσπάθεια του να απαντήσει στην κριτική που δέχεται πανταχόθεν για τον τρόπο που χειρίστηκε το αίτημα του προέδρου της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς -Ιθάκης -ο οποίος θέλησε να απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή των εγκαινίων των δυο λυκείων στο Αργοστόλι στις 12/9/2016- επιθυμούμε να δηλώσουμε τα εξής:
1. Η χρήση αστυνομικής βίας για την παρεμπόδιση του δημοκρατικού δικαιώματος της έκφρασης  δεν είναι αποδεκτή από την παρούσα Περιφερειακή Αρχή και την παράταξη της ΑΝ.Α.Σ.Α, ιδιαίτερα δε όταν αυτό λαμβάνει χώρα στους χώρους της εκπαίδευσης των νέων.
2. Η Περιφερειακή Αρχή στηριγμένη στις προγραμματικές θέσεις της ΑΝ.Α.Σ.Α αλλά και στο υψηλό αίσθημα ευθύνης καθενός  μέλους της που ασκεί με οποιονδήποτε τρόπο διοίκηση, ενεργεί έτσι ώστε οι διατιθέμενοι πόροι να καλύπτουν πραγματικές ανάγκες  και οι δράσεις και τα έργα που εξ αυτών χρηματοδοτούνται να αποβαίνουν επ’ ωφελεία των συμπολιτών μας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Κατά συνέπεια οι δημόσιες επικρίσεις του κ. Κ. Γκούση σε βάρος στελεχών της Περιφερειακής Αρχής για δήθεν «διασπάθιση και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος» δεν έχουν πραγματικό αντίκρισμα στις πράξεις της Περιφερειακής Αρχής, πέφτουν στο κενό και μόνο ως απεγνωσμένη προσπάθεια αντιπερισπασμού που όμως έχει όλα τα χαρακτηριστικά της συκοφαντίας, μπορεί να εκληφθεί.
3. Το γεγονός ότι ο κ. Κ. Γκούσης παρότι είναι μέλος της ΑΝ.Α.Σ.Α και περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας εκλεγμένος στην ΠΕ Κέρκυρας, δεν έθεσε ποτέ και κανένα τέτοιο ζήτημα στις ολομέλειες της ΑΝ.Α.Σ.Α , ούτε στην Επιτροπή Πολιτισμού στην οποία συμμετέχει, αλλά προτίμησε και επέλεξε να κοινοποιεί  τις θέσεις του σε αγαστή συνεργασία με τους ορκισμένους εχθρούς της Περιφερειακής Αρχής, θέτει ζήτημα σεβασμού των συλλογικών προσπαθειών-αποφάσεων  και της δημοκρατικής δεοντολογίας, για τον ίδιο, καθώς επίσης και θέμα των σχέσεών του με την παράταξη της ΑΝ.Α.Σ.Α.
4. H Περιφερειακή Αρχή και η ΑΝ.Α.Σ.Α γνωρίζουν ότι στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν υλοποιώντας τις προγραμματικές τους δεσμεύσεις και δημιουργώντας την νέα ελπιδοφόρα εικόνα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, θα συγκρούονται συχνά με κατεστημένες νοοτροπίες και πολυποίκιλα συμφέροντα που βλέπουν να χάνουν τα «προνόμια» τους. Η Περιφερειακή Αρχή και η ΑΝ.Α.Σ.Α θα συνεχίσουν στην ίδια κατεύθυνση και με μεγαλύτερη επιμονή και στο μέλλον.
Διαμηνύουμε τέλος , σε όσους έσπευσαν ή θα σπεύσουν να υιοθετήσουν ασμένως τις συκοφαντικές δηλώσεις του κ. Κ. Γκούση, προκειμένου να υπηρετήσουν τα δικά τους αντιπολιτευτικά ή άλλα συμφέροντα, ότι καθίστανται καταγέλαστοι και καταχωρίζονται στην συνείδηση των συμπολιτών μας ως κοινοί συκοφάντες.
Οι Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
1. ΠΑΝΔΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ
2. ΧΑΛΙΚΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
3. ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ ΠΑΝΑΓΗΣ
4. ΝΙΟΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
5. ΜΙΧΑΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
6. ΔΡΑΖΙΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
7. ΦΟΝΤΑΝΑΣ ΙΩΑΝΝΝΗΣ
8. ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ -ΣΟΦΙΑ
9. ΤΣΟΥΚΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ – ΦΩΤΙΟΣ
10. ΜΟΣΧΑΤ ΜΑΡΙΝΑ
11. ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
12. ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
13. ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
14. ΜΠΟΥΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
15. ΣΤΡΑΒΟΡΑΒΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
16. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
17. ΚΑΤΩΠΟΔΗ ΛΟΥΚΙΑ
18. ΤΣΙΝΤΗΛΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
19. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
20. ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
21. ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ (ΝΙΚΟΛΑΣ)
22. ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
23. ΠΕΦΑΝΗ ΣΟΥΣΣΑΝΑ
24. ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
25. ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
26. ΚΑΜΠΙΤΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
27. ΜΠΑΣΤΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Α ΕΛΜΕ Μεσσηνίας:

Ψήφισμα – Καταγγελία για την προσπάθεια φίμωσης της ΕΛΜΕ ΚΙ

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας καταδικάζει τα απαράδεκτα γεγονότα που αμαύρωσαν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οι ενέργειες του Περιφερειακού Διευθυντή εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Γκούση με σκοπό να φιμώσει την ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης κατά την διάρκεια του αγιασμού και των εγκαινίων του νέου σχολικού συγκροτήματος στο Αργοστόλι, δεν μπορούν παρά να καταδικαστούν από την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Απορίας άξιο είναι ότι ενώ έχει παρέλθει μια εβδομάδα η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τηρεί σιγή ιχθύος, διατηρώντας τον εν λόγο Περιφερειακό στη θέση του. Έστω και τώρα καλούμε τον Υπουργό να παύσει από τα καθήκοντά του τον κ. Γκούση καταδικάζοντας έτσι στην πράξη την συμπεριφορά του. Σε αντίθετη περίπτωση προφανώς επικροτεί και συναινεί, αν δεν προτρέπει, αυτού του είδους τον αυταρχισμό και θα βρει απέναντί του όλους τους εκπαιδευτικούς και όλο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Η καταστολή και ο αυταρχισμός κατά των φωνών που εναντιώνονται, μέσα στα πλαίσια της Δημοκρατίας, στις επιλογές της κυβέρνησης δεν πρέπει και δεν μπορεί να περάσει.

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς και κάθε δημοκρατικό πολίτη να καταδικάσουν την απρόκλητη επίθεση σε βάρος του Προέδρου του σωματείου της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης και κατ’ επέκταση σε βάρος του συνδικαλιστικού κινήματος και να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top