skip to Main Content
αυτο ρε (Copy)

ΤΩPΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ | Έτσι ακριβώς ΕΡΙΞΑΝ το ελικόπτερο στη Κίναρο!!!

ΤΩPΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ | Έτσι ακριβώς ΕΡΙΞΑΝ το ελικόπτερο στη Κίναρο!!!

Το παρακάτω δημοσίευμα είναι από τον Ιούνιο του 2015
Μετά από ένα ατύχημα σαν αυτό που χάνουν τη ζωή τους τόσοι άνθρωποι, είναι πάντα φυσικό να διατυπώνεται το ερώτημα… “Γιατί έπεσε;;”.
Διαβάστε το με προσοχή, υποψιαστείτε και μην περιμένετε ποτέ να μάθετε την αλήθεια από τους πουλημένους, όπως δεν την μάθατε και για τα Ίμια:
(Γράφει ο Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας & Ασφάλειας Πληροφοριών)
Σύμφωνα με την γραμματεία εξοπλισμών και το τουρκικό υπουργείο άμυνας αποφασίστηκε η απόκτηση και τοποθέτηση χερσαίων συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου CORAL, στις μικρασιατικές ακτές απέναντι από τα νησιά μας, για λογαριασμό της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.
Για πρώτη φορά η Τουρκία αποκτά ένα ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικών πληροφοριών ( εντοπισμού , καταγραφής , ραδιοσυχνοτήτων) SIGINT, καθώς και ένα σύστημα ηλεκτρονικών παρεμβολών μεγάλης εμβέλειας , εναντίον της χώρας μας.
Αυτό σημαίνει ότι οι ελληνικές δυνάμεις που εδρεύουν στα νησιά «πρώτης γραμμής»( Χίος , Μυτιλήνη , Ρόδος, Κως, Κάρπαθος,Λήμνος, Σαμοθράκη, Καστελόριζο) θα είναι οι κύριοι» αποδέκτες» των εκτεταμένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού πολέμου, από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Οι Τούρκοι θα μπορούν να « παρεμβάλουν « και να παρακολουθούν τις επικοινωνίες μας , τις πτήσεις της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, αλλά και πολιτικές πτήσεις!


Ο χερσαίος παρεμβολέας Koral επί κινητού οχήματος, κατασκευάσθηκε από την εταιρεία Aselsan , στο νέο εργοστάσιο της εταιρείας στο Golbasi νοτιοδυτικά της Άγκυρας. Στο εργοστάσιο αυτό στο Gölbaşı η τουρκική εταιρεία επιθυμεί να αναπτύξει και να κατασκευάσει σύγχρονα ραντάρ παρατήρησης , ραντάρ επιφανείας, αλλά και ραντάρ αεράμυνας, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, ηλεκτρονικά συστήματα, κεραίες ραντάρ AESA για μονάδες επιφανείας , για μαχητικά αεροσκάφη, για επίγεια ραντάρ, υποσυστήματα μικροκυματικής τεχνολογίας καθώς το απαραίτητο λογισμικό υποστήριξης των συστημάτων αυτών 
Συγκεκριμένα , σε επιλεγμένα σημεία επί των μικρασιατικών ακτών θα τοποθετηθούν κινητά συστήματα ηλεκτρονικών παρεμβολών CORAL. Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία με την χρήση του συστήματος αυτού θα διαθέτει δυνατότητα παρεμβολής και στις τρεις διαστάσεις , θάλασσα , στεριά και αέρα, σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα.
Για το λόγο αυτόν η τουρκική πολεμική Αεροπορία Διοίκηση υπέγραψε με την διεύθυνση εξοπλισμών SSM, συμφωνία για την απόκτηση των συστημάτων αυτών για να καλύψουν τις ανάγκες των τουρκικών ΕΔ.

Το σύστημα χερσαίων παρεμβολών CORAL , είναι τοποθετημένο σε ειδικό όχημα 8×8, το οποίο είναι εφοδιασμένο με ραντάρ ηλεκτρονικής υποστήριξης (CORAL). Το σύστημα διαθέτει επίσης τέσσερα ραντάρ ηλεκτρονικού πολέμου (CORAL ET) .

Το Σύστημα CORAL χρησιμοποιείται και για τον εντοπισμό στόχων, και την ταυτοποίηση, εναέριων , επίγειων και θαλάσσιων στόχων έχοντας εμβέλεια 100 χιλιομέτρων .
Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα έχει χωριστεί σε δύο φάσεις ώστε η τουρκική Αεροπορία να μην στερηθεί τις υπηρεσίες και των αεροσκαφών με τα συστήματα παρεμβολών.
Η πρώτη περιλαμβάνει την απόκτηση 2-4 επιβατικών αεροσκαφών συνολικής και την ολοκλήρωση σε αυτά αλλοδαπών συστημάτων παρεμβολών ραντάρ. Η συνολική αξία της πρώτης φάσης του προγράμματος φτάνει τα 200 εκατομμύρια δολάρια.
Σε δεύτερη φάση πιθανόν θα αγοραστούν ακόμη 4 αεροσκάφη στα οποία θα εγκατασταθεί το σύστημα παρεμβολών το οποίο θα αναπτύξει η τουρκική εταιρεία Aselsan, με βάση την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει από την ανάπτυξη ενός χερσαίου παρεμβολέα Koral, ο οποίος μάλιστα παρουσιάστηκε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στο νέο εργοστάσιο της εταιρείας στο Golbasi νοτιοδυτικά της Άγκυρας.
Το πρόγραμμα «Golge,» αφορά εκτός από την αγορά 4+4 αεροσκαφών και την τοποθέτηση 10 σταθμών εδάφους, αποστολή των οποίων θα ήταν η παρεμβολή των ραντάρ και των τηλεπικοινωνιών του αντιπάλου( Ελλάδα).
Περιττό να τονίσουμε ότι η Τουρκία αποκτά συνεχώς πλεονέκτημα στο Αιγαίο, και στους τρεις κλάδους των ενόπλων δυνάμεων, αναμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να πράξει αυτό που » επιθυμεί». Την ίδια στιγμή οι « εκβιαστές», συγνώμη οι «θεσμοί», απαιτούν να «κόψουμε» 400, εκατομμύρια από δαπάνες στην άμυνα. Αυτό πλέον δεν είναι μόνο ύποπτο μόνο ,αλλά κάνει « μπαμ» από χιλιόμετρα μακριά.

Σημειώνεται επίσης, πως πριν καλά καλά η Ελλάδα προλάβει να εντοπίσει τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, που κατέπεσε στη νήσο Κίναρο, η Τουρκία προκαλεί απαγορεύοντας την προσέγγιση των σωστικών συνεργείων στην θαλάσσια περιοχή της συντριβής του ελικοπτέρου. Τυχαίο;;;

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top