skip to Main Content
Document Page 001 Copy

Το μέλλον του τουρισμού είναι στη θάλασσα

FRG_7172_

«Το μέλλον του τουρισμού είναι στη θάλασσα». Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος» εν όψει της διεξαγωγής του συνεδρίου με θέμα τον «Θαλάσσιο Τουρισμό», το οποίο θα γίνει τη Δευτέρα (26/9) στο ξενοδοχείο «Apollonion» στον Ξι στην Παλλική, που παραχώρησε δωρεάν ο κ. Στρίντζης.
Η επιλογή της Παλλικής δεν έγινε τυχαία καθώς, όπως είπε ο κ. Κεκάτος «η Παλλική είναι σε μέγιστη προτεραιότητα από τη Δημοτική Αρχή και θέλουμε να την αναδείξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα». Και πρόσθεσε: «Κατά καιρούς ακούγονται διάφορα για την κρουαζιέρα στο νησί μας και τώρα είναι ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το έργο. Οποιος έχει μια άποψη, η πρόσκληση είναι ανοικτή, ώστε να δοθεί στους πάντες η δυνατότητα να συμμετέχουν». Βέβαια, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι κανένας εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης του Δήμου – πλην του Βασίλη Ρουχωτά με την ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού – δεν ζήτησε τελικά να τοποθετηθεί στο πλαίσιο των ομιλιών του συνεδρίου. Θυμίζουμε την έντονη αντιπαράθεση που είχε προκαλέσει αυτό το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ο κ. Κεκάτος είχε ζητήσει από τη μείζονα αντιπολίτευση να αφήσει την… καφενειακή κριτική και να έχει ενεργή συμμετοχή στο συνέδριο, καταθέτοντας τις δικές της προτάσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού της κρουαζιέρας. Ωστόσο, ούτε κάποιος εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς, ούτε το Επιμελητήριο μέσω του επικεφαλής της παράταξης, Θεόφιλου Μιχαλάτου είναι ανάμεσα στους ομιλητές.

«Διαφήμιση για την Παλλική»
Ο κ. Κεκάτος κατέληξε στην τοποθέτηση του, λέγοντας: «Η Κεφαλονιά έχει μπει τα τελευταία χρόνια στους προορισμούς της κρουαζιέρας. Πέρυσι καταγράφηκε ένας αριθμός ρεκόρ στις αφίξεις των κρουαζιεροπλοίων ενώ φέτος υπήρξε μια μικρή κάμψη που οφείλεται σε πολλούς λόγους. Εμείς, όμως, πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο». Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, ο κ. Κεκάτος γνωστοποίησε ότι αύριο αναχωρεί με προορισμό την Ισπανία προκειμένου να εκπροσωπήσει την Κεφαλονιά στην πολύ σημαντική έκθεση, Sea Trade Med, που θα γίνει στην Τενερίφη έτσι ώστε να καταγράψει τις τελευταίες εξελίξεις στο κομμάτι του τουρισμού της κρουαζιέρας. Εκτός από τον κ. Κεκάτο, τοποθετήθηκε στη συνέντευξη Τύπου και ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., Γιώργος Κατσιβέλης λέγοντας ότι «πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός και μια σπουδαία διοργάνωση που είναι διαφήμιση για την Παλλική. Το κομμάτι του θαλάσσιου τουρισμού είναι απέραντο, έχει πολλά να δώσει και η Κεφαλονιά έχει δυνατότητες. Οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού είναι τεράστιες και είναι από τους λίγους που κάθε φορά που φέρνει ένα θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο περνάει από Ιερά Εξέταση! Οι προσπάθειες του είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων των φορέων του τουρισμού και δεν κάνει ούτε κρουαζιέρες αναψυχής, ούτε κάτι για πλάκα. Είναι πολύ σημαντικό να έρθουν να παρακολουθήσουν αυτό το συνέδριο πολλοί συμπολίτες μας γιατί μόνο κέρδος μπορούμε να έχουμε, προβάλλοντας τη φιλόξενη Παλλική». Οργανωτικοί φορείς του συνεδρίου είναι η Ενωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Κεφαλονιάς και γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου, του Λιμενικού Ταμείου, της ΚΕΔΗΚΕ και τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Ιθάκης.

FRG_7171_

Παρακάτω παραθέτουμε την πρόσκληση και το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου:

Document-page-001

Document-page-002

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top