skip to Main Content
Mitsotakis Theodorakis Dhmou (Copy)

Οι νεοφιλελεύθεροι του Ποταμιού στηρίζουν Μητσοτάκη

Πρώτος ο Ν. Δήμου – Όλοι αυτοί έγιναν μέλη ΝΔ;
mitsotakis-theodorakis-dhmou

Θυμόμαστε τη εποχή της ίδρυσης του Ποταμιού, τότε που Νίκος Δήμου εμφανιζόταν ως καθοδηγητής και μέντορας του τηλεοπτικού κόμματος-καμώματος του Σταύρου Θεοδωράκη.

Κάποια στιγμή ανέφερε πως το Ποτάμι στηρίζεται από ξένους παράγοντες.. και μετά «παραιτήθηκε» γιατί αυτή η δήλωση παραήταν ειλικρινής. Αυτό κρατήστε το στο μυαλό για αργότερα…

Το Ποτάμι ήθελε να προσδιορισθεί ως κεντρώο κόμμα, ωστόσο τα νεοφιλελεύθερα στελέχη του (βλ. Σκυλακάκη), δεν το άφηναν να φανεί ως τέτοιο. Ακόμη η εμμονή του Σταύρου Θεοδωράκη να μπει σε μία κυβέρνηση όποια κι αν είναι αυτή, ακόμη και η συναίνεσή του δίχως όρους σε όποιο μνημόνιο, δεν του άφησαν κάποιο ψήγμα, κοινωνικού προφίλ, αντίθετα τον κατέταξαν με μεγαλύτερη ταχύτητα σε αυτό που ονομάζουμε «σύστημα» που απλά θέλει να κρατηθεί στα πράγματα αλλά με άλλο πρόσωπο.

Στις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου της ΝΔ, είδαμε πολλούς του Ποταμιού να στήνονται στις ουρές… και όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, διέγνωσαν την επιθυμία τους να τραβήξουν τη Νεοδημοκρατική ταλαιπωρία για να ψηφίσουν το υιό του Μητσοτάκη.

Τότε ήταν που ο Νίκος Δήμος ο Ποταμίσιος υπενθύμιζε με tweetτου, την αγωνία του για τον Μητσοτάκη. Μας την είχε εκφράσει και ένα μήνα πριν με άρθρο του στο protagon.
http://www.protagon.gr/epikairotita/politiki/o-kwnstantinos-o-kwstas-kai-o-tzitzikwstas-43316000000

Πάμε στο σήμερα.

Στελέχη του Ποταμιού, αναρωτιούνται για το που πάει το Ποτάμι. Ιδεολογικά, πολιτικά κλπ… Κάποιοι από αυτούς με αρθρογραφία τους στο … Βήμα (εφημερίδα που δεν φημίζεται για τις Καραμανλικές της περγαμηνές) αναφέρουν πως ένας δρόμος για το κόμμα του Θεοδωράκη που παραπαίει, είναι μία συμπόρευση μόνο με τη ΝΔ του Μητσοτάκη.
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=765605

Πάμε τώρα στους λογικούς συνειρμούς και ερωτήματα:

1) Τι σχέση έχουν οι Ποταμίσιοι με τον Μητσοτάκη, και όλοι αυτοί έχουν γίνει μέλη της ΝΔ, ενώ ήδη είναι μέλη σε άλλο κόμμα;; Ο κύριος για παράδειγμα που αρθρογραφεί στο Βήμα είναι μέλος του Ποταμιού; Ενώ υπέγραψε δήλωση στη ΝΔ ότι δεν ανήκει σε άλλο κόμμα; Γιατί το προσωπικό του twitter νομίζεις πως ζει και αναπνέει για τον Μητσοτάκη…

2) Αληθεύει πως συγγενείς πρωτοκλασάτων στελεχών του Ποταμιού κάνουν αγώνα υπέρ Μητσοτάκη;

3) Υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία συμφερόντων, ανάμεσα στο ΔΟΛ που ανοιχτά στηρίζει τον Μητσοτάκη … και τον πρώην εργαζόμενο του MEGA Θεοδωράκη, που βλέπει πολιτική επιβίωση μέσω του υιού του πρώην Πρωθυπουργού; Εδώ να μην ξεχνούμε την επίσης πρώην εργαζόμενη του MEGA και πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μαρία Σπυράκη και νυν Σαμαρική και ευρωβουλευτή της ΝΔ, για τον αγώνα που έδωσε να πέσει ο Κώστας Καραμανλής… και τον αγώνα που δίνει σήμερα να ανέβει ο Μητσοτάκης.

4) Εκείνα τα ξένα συμφέροντα που μας έλεγε ο Νίκος Δήμου ότι στηρίζουν το Ποτάμι, μήπως στηρίζουν και τον Μητσοτάκη;; και όλοι μαζί είναι όχημα των δανειστών στην Ελλάδα; Ως εναλλακτική του υποταγμένου Τσίπρα; Μήπως υπάρχουν και κάποια γραμμάτια από παλιά;

5) Το γεγονός ότι με την υποψηφιότητα του Μητσοτάκη συντάσσονται ακροδεξιά στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης του Σαμαρά και του ΛΑΟΣ (Γεωργιάδης και έρχονται και οι άλλοι), νεοφιλελεύθερα στελέχη του Ποταμιού, αλλά και όλοι εκείνοι που διαχρονικά έχουν πολεμήσει την Καραμανλική ΝΔ, αφήνει έκπληκτο τον κάθε παραδοσιακό Νεοδημοκράτη.

Το μείγμα πολιτικού τυχοδιωκτισμού της υποψηφιότητας Μητσοτάκη είναι εκρηκτικό. Γίνεται αθροιστικά ακόμη πιο εκρηκτικό από εκείνο της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα.

Αν τελικά επέλθει αλλοίωση του εκλογικού πολιτικού αποτελέσματος από στοιχεία άλλων συμφερόντων και άλλων κομμάτων που έχουν παρεισφρήσει στους εκλογικούς καταλόγους της ΝΔ, τότε μιλάμε για μία τραγωδία για τη ΝΔ και την Ελλάδα. Μιλάμε για διάσπαση.

Κανείς γνήσιος Νεοδημοκράτης δεν αντιλαμβάνεται, πως θα μπορέσει να εκφραστεί από το κόμμα Μητσοτάκη-Σαμαρά- Γεωργιάδη-Θεοδωράκη και λοιπών άσχετων με την Ιδρυτική Διακήρυξη και ιστορία της κεντροδεξιάς παράταξης.

Ιωάννης Καλαμίδης

www.tokentro.com

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top